Életforma.hu


Horgász (zsákmány) a pácban

Horgász (zsákmány) a pácban 

Na, kérem szépen, én szeretem a ruszlit. Pont. Az igazsághoz tartozik az is, hogy tudok egy jobbat és ezt nem szeretném ragozni – írja az örülten jó ételek bloggere.
Roston fogas párolt zöldségekkel, kéknyelű mártással

Roston fogas párolt zöldségekkel, kéknyelű mártással 

Nálam a hal mindent visz! És mindig! Ezt a fantasztikus fogást Badacsony oldalában kóstoltam, egy teraszról bámulva közben a világ legszebb tavát. A hozzá kínált bor úgy harmonizált a mártással, a hallalal, a zöldségedkkel, hogy csak ámultam! Ennél finomabb szombat esti vacsit el sem tudok képzelni - még otthon sem! Próbáljátok ki!      
Párosan szép az ünnep

Párosan szép az ünnep 

Káposztától édességig minden ünnepi fogáshoz társítható a sör. A sör-étel párosítás alapjai könnyen elsajátíthatóak. A Sör mi több sörgasztronómusa, Vásárhelyi István ünnepi ajánlót készített, amiből ihletet meríthetünk.
Sült hal citrom mártással

Sült hal citrom mártással 

A magyarok sajnos kevés halat esznek, hiába, nem vagyunk tengerparti nemzet sajnos. Ünnepek táján azért megugrik a halfogyasztás, ehhez mutatunk most egy nagyon kellemes receptet. Tengeri halból is nagyon finom, de ha ahhoz nem jutunk hozzá, fogasból is kiváló.

Fogas cukkinivel grillezve, sült koktélparadicsomos rizottóval 

Persze a fogasfilé és a rizottó külön-külön is nagyon finom, de így, együtt a legjobbat hozzák ki egymásból. Vannak ilyen párok… Mellettük a cukkini meg a koktélparadicsom - nos, azt nem mondhatjuk, hogy hab a tortán, de talán koronának nevezhetjük őket.