Életforma.hu


Hortobágyi húsos palacsinta

Hortobágyi húsos palacsinta 

Gasztronómiai berkekben állandóan megy a vita arról, hogy eredetileg milyen húsból kell készíteni, és lehet-e darálni a tölteléket vagy inkább csak a hús apróra vágása ajánlott. Nehéz igazságot tenni és nem is biztos, hogy szükséges, mint annyi minden máshoz, a Hortobágyi palacsinta elkészítéséhez is többféle változat létezik.
Hortobágyi húsos palacsinta, a családi sztár

Hortobágyi húsos palacsinta, a családi sztár 

Ritkán fordul elő, hogy van annyi maradék csirkepörkölt itthon, amennyiből érdemes lenne nekiállni a hortobágyi húsos palacsintának, de ennek az ételnek a kedvéért nagyon szívesen nekiállok "maradék" pörköltet főzni. Ízléstől függ, a csirke melyik részéből készítjük a paprikást, ajánlom, hogy legyen benne comb is a mellen kívül, nehogy túl száraz legyen a töltelékünk.