Életforma.hu


Mogyorós habkoszorú a karácsonyfára

Mogyorós habkoszorú a karácsonyfára 

Nekem mindig a habcsók illata jelzi legelőször a karácsonyt. Nagyanyáink pedig mindig a lehető legegyszerűbb módon készítették a fenyődíszeket. Na, és akkor itt a nagy találkozás: a habcsók és a mogyoró. A derék nyersanyagból készíthetünk sütit csakúgy, mint karácsonyfadíszt. Előnye, hogy már most nekiláthatsz, mert remekül eláll. Nemcsak jól mutat a fán, hanem kortyolhatunk hozzá egy fincsi teát vagy egy pohár tokajit is, hogy teljes legyen az ünnepi hangulat!
Gyors karácsonyi süti a fára, de ajándéknak se kutya

Gyors karácsonyi süti a fára, de ajándéknak se kutya 

Gyűjtötték a csokis papírt, és minden mást, amivel majd a karácsonyfát díszítik... Dédiék nem készen vették, hanem gyerekeikkel együtt rajzolták, olvasztották, fűzték, csomagolták vagy éppen sütötték, szárítottak advent idején a díszeket. Itt egy nagyon régi és nagyon egyszerű recept. Annak idején még nem volt sütőpapír, ehhez a sütihez viasszal kikent sütőlapot használtak. Próbáld ki a gyerekekkel! Jó móka lesz! Tudom, barátaid is örülnének egy ilyen kis ajándéknak!
Nagyi mézese

Nagyi mézese 

Ez a klasszikus mézes, ami napról napra lesz egyre puhább és finomabb. Sokáig eláll és ideális karácsonyfadísz alapanyag.