- 6 tojás fehérjéje
- 25 dkg porcukor
- ½ cs vaníliás cukor
- 10 dkg pörkölt mogyoró darálva
Elkészítés:
Verjük kemény habbá a fehérjéket, majd szórjuk bele a cukrokat és a diót. Már csak a jó öreg habzsák és a csillagtölcsér kell, hogy karikákat formázzunk vele egy sütőpapírral kibélelt sütőlapra. Természetesen egy részéből kis habcsókokat is készíthetünk. Lassú, egyenletes tűzön szárítsuk!
Készítése jó kis családi program is lehet!
Karácsonykor minden ünnepi díszbe öltözik, fényfüzérek, régi díszek, illatos fenyőágak vesznek körül. A meghitt együttléthez hozzátartoznak a családi körben eltöltött étkezések is, a finom, nagy gonddal főzött fogások mellé pedig egy igazán különleges bor illik, a tokaji aszú.