Életforma.hu


Nyári sztár, a koviubi

Nyári sztár, a koviubi 

Amikor a hőmérséklet tartósan 25 fok fölé emelkedik, akkor több teendőnk is aktuálissá válik. Ezek egyike a sürgős kovászos uborka-készítés. Minél nagyobb tételben, annál jobb. Ráadásul kánikulában szinte röptében el is készül.
Sváb kapros kovászos uborka

Sváb kapros kovászos uborka 

Egy nagyon egyszerű savanyúság, ami hihetetlen karriert futott be. Ki ne emlékezne gyermekkorából a napon sütkérező, hatalmas üvegekre. Ablakban, erkélyen vagy a bejárat mellett a lépcsőn ott csücsültek az üvegek, bennük a haragos zöld, vágott végű uborkák, csokorba szedett kaporszálak és a tenyérnyi nagyságú kenyérszeletek. Mikor megbontották a kellőképpen megérett uborkát, már rakták is össze a következő üveggel, hogy legyen ideje annak is összeérni. Ha elfogyott az uborka, a levet leszűrve, a hűtőben őrizték, és a meleg nyári estéken isteni hűsítő ital volt.
Kovászolt zöldbab ínyenceknek - pici csavarral

Kovászolt zöldbab ínyenceknek - pici csavarral 

Ezt a receptet a férjem gyermekkorának egykori helyszínén, a Gesztenyéskert mellett találtam! Na persze nem a földön, hanem a Larus Étterem teraszán! Még van néhány meleg nap a kovászoláshoz, így feltétlenül próbáld ki, és add a kedvenc sültedhez!
Melyik kenyér a legegészségesebb?

Melyik kenyér a legegészségesebb? 

Kenyeret nap mint nap fogyasztunk, mégis nagyon keveset tudunk készítési folyamatáról, összetevőiről, fajtáiról. A különféle tévhitek eloszlatásában, a félreértések tisztázásában és nem utolsó sorban az egészséges termékek kiválasztásában most szakember segít.