Libazsír cikkek

Márton-napi hideg libamáj zsírjában
November 11-én ünnepeljük Márton-napját, és bizony az, aki ezen a napon nem eszik libát, meg lehet hogy egész évben éhen marad. Jöhet akkor egy fenséges Márton-napi fogás? Mit szólnátok a hideg libamájhoz zsírjában?

Majoránnás pirított csirkemáj Márti konyhájából
Mindig apu kedvence volt a máj. Most, hogy annyira beteg, különösen kívánja. Nosza, kirongyoltam az erzsébeti piacomra, és bevásároltam a hétvége! Íme az eredmény, amiből két tányérral is evett!

Pogácsa liba- és kacsatepertővel, tökmaggal
Hát ha adni kell az élvezeteknek akkor adjunk! Ízkavalkád minden mennyiségben, abbahagyhatatlan pogácsa ropogós felső és puha leveles alsó résszel. Mert imádjuk.

Lassan sült libacomb
Ez a sült úgynevezett konfitálással készül, ami manapság igen divatos szakszó lett, de ne dobjuk magunkat hanyatt tőle olyan könnyen, ez ugyanis egy ősi tartósítási eljárás. Annyit tesz, hogy a sütésre szánt húst viszonylag alacsony hőfokon sütjük órákon át, ettől a hús isteni puha lesz, és amit nem használunk fel belőle azonnal, azt a zsírral légmentesen befedve hetekig, hónapokig tárolhatjuk a hűtőben, vagy a hideg kamrában.