Életforma.hu


Pierog - finom lengyel töltött tészta

Pierog - finom lengyel töltött tészta 

Van orosz pirog meg lengyel pierog is, előbbi kelt tészta, és sütőben vagy olajban kisütik, utóbbi pedig élesztő nélkül készül, és vízben főzik meg - számtalan formában ismerik Közép-Európában, húsos és hagymás töltelékkel is. Ez a magyar derelyére hasonlító lengyel származású recept főételnek is kiváló, de akár köret is lehet. Próbáld ki, nem fogod megbánni!
Toszkán diós tészta, tejszínnel, fokhagymával

Toszkán diós tészta, tejszínnel, fokhagymával 

A magyar konyha nem igazán sokféle sós tésztával dicsekedhet – ráadásul vannak, akik még ezek egy részét is cukrosan szeretik –, de szerencsére az olasz konyha térnyerése ezen a téren jelentősen bővítette a kínálatot, amit most egy igen érdekes francia recepttel gazdagítunk. Érdemes megkóstolni!