Sütőzacskó cikkek

Aszalt szilvás sült oldalas Mártitól
Régen készítettem oldalast, pedig nagyon szeretjük. Bárhogyan is kerül a sütőbe, a benne lapuló csontok olyan ízletessé teszik, hogy csak na! Nemrég egy barátnőm kérdezte, hogy készítettem-e már ilyet? Azonnal felcsigázta a téma az érdeklődésemet, és nyomban ki kellett póbálnom - gondoltam nem lehet olyan ördöngősség. És lőn! Bámulatos lett az eredmény!

Egyben sült, omlós tarja
Puha, omlós egyben sült tarja. Sokat gondolkozom arról, hogy miért a karajt és a combot favorizálják az emberek, amikor még annyi ízletes, de valamiért elértéktelenedett hús van még azon az állaton. Miért mellőzünk egy jó tarját, vagy császárvéget? Na, nézzük azt a tarját! A megoldást a sütőzacskó jelentette a megégés ellen!

Almás, rozmaringos gyöngytyúkom
Mindenki azt mondja, a gyöngytyúk húsa száraz, és csak levesnek jó! Hát nem! Most megmutatom, hogy az amúgy tényleg remek levesnek isteni gyöngytyúk melle, combja szalonnacsíkba csomagolva mennyire fantasztikus - némi almával, meg miegymással!

Mézes-almás-narancsos sült csirke Mártinál
Ünnepi falatok illenek a farsangi mulatozáshoz. Ez nem egy bonyolult, ám igen praktikus, mutatós és nagyon finom fogás. Még az sem fogja visszautasítani, aki éppen fogyókúrázik a karácsonyi és szilveszteri eszem-iszom után. A titok a sütőzacskó! Az így készült ételek sokkal zamatosabban, ízletesebbek! Használd bátran húsokhoz, zöldségekhez egyaránt!