Szűzérme cikkek

Szűzérme baconköntösben
A sertés legnemesebb részéből, a szűzérméből rengeteg ízletes étel készíthető, arra azonban figyeljünk, hogy könnyen szárazzá válhat, ha nem megfelelően bánunk vele. Itt a bacon adja meg azt a pluszt, amit a szűzérme megkíván.

Magyaros szűzérme
Ez a lecsós, magyaros ízvilágú szűzérme igazi klasszikusa a hazai konyhának, érdemes kipróbálni, ha valami igazán jóízű ételre vágyunk. Vasárnapi ebédnek tökéletes.

Gombás szűzérme
A szűzérme nem az olcsó húsok közül való, ezért érdemes jól elkészíteni, ha már rászántuk magunkat a megvásárlására. A legfontosabb dolog, hogy ha sütjük, sose süssük túl, maradjon a közepe rózsaszín, akkor omlós, és nem cipőtalp jellegű.

Citromos szűzérme tallérok
Népszerű és könnyen elkészíthető alapanyag a sertésszűz, aminek most egy különleges változatát hozom. A pikáns citromos íz, maga a mártás és a szalmaburgonya olyan elegyet képez, ami népszerűbbé tehet téged a családtagjaid körében.

Szűzérme Serrano sonkával, gombával töltve
A szűzpecsenye olyan finom alapanyag, hogy érdemes vele a lehető legjobban bánni. A jó bánásmód esetünkben azt jelenti, hogy csodás Serrano sonkával, gombával és aszalt paradicsommal töltjük meg a húst.

Baconbe tekert szűzérme
Szűzérmét nem minden nap készít az ember, mert nem ez a legolcsóbb húsfajta, és ha nagyobb mennyiséget kell főznünk, szűzpecsenyéből igencsak drágán jönnénk ki. De ha tehetjük, használjuk bátran, mert igen nemes húsféleség. Ne klopfoljuk, ne süssük túl!

Pikáns paprikakrémes tagliatelle szűzérmével
A szűzérme nemes alapanyag, nem is olcsó, érdemes vele úgy bánni, hogy valami kényeztetően finom étel jöjjön létre belőle. Gayer Taubert Szilvia receptjénél ez teljesülni látszik.