Életforma.hu


Grillezett garnélarák

Grillezett garnélarák 

Mediterrán falatka, vagyis tapas. Beszélgetős, csipkedős és mártogatós, igazi parti étel. Szerencsére nagyon jó minőségű rákokat lehet már kapni, hűtött vagy fagyasztott kivitelben, és egészen elérhető áron. Érdemes belőle tartani a fagyasztóban, mert rövid előkészülettel, pompás mediterrán falatokat tudunk készíteni.
Sajtos és kolbászos andalúz fánkok

Sajtos és kolbászos andalúz fánkok 

A spanyol, a katalán, az andalúz konyha mind nagyon izgalmas, mindegyik nagy barátja az apró falatoknak. Ilyen tapa (tapa=falat, tapas= falatok) ez a fánkocska is, amihez csodás paradicsom kompót dukál.
Chorizo fehér borban

Chorizo fehér borban 

A chorizo spanyol füstölt kolbász, valójában nagyon hasonlít a magyarra, mégis kicsit más. Árulják száraz és friss formában is, csakúgy, mint a magyart. Ebből következően ha nem jutunk chorizóhoz, megteszi a mi hazai kolbászunk is.
Katalán paradicsomos kenyér

Katalán paradicsomos kenyér 

A katalán konyha egyik gyöngyszeme, holott elkészítését talán még receptnek sem merném nevezni. Egy ötlet, ami egy finom bagettből, édes, érett paradicsommal csodás étel.
Csak tiszta forrásból!

Csak tiszta forrásból! 

Az vagy, amit megiszol - továbbra is ezt hirdeti az idén harmadik alkalommal megrendezendő Mitiszol Fesztivál. Az esemény szervezője, a természethű borokat népszerűsítő Terra Hungarica korábbi rendezvényét, a Borszalont cserélte a Mitiszolra elsősorban azért, hogy a borfanatikusokon túl egy szélesebb közönséggel is megismertesse az évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvendő borkategóriát.
Tapas, tapas, tapas

Tapas, tapas, tapas 

A spanyol bárokból indultak világhódító körútjukra ezek az apró falatok. Legyen színes és sokféle, úgy biztosan sikere lesz ennek az ételnek, amit ital mellé vagy előételként is kínálhatunk. A tapas nem egy konkrét recept, mindenből lehet tapas, amit apróra tudunk porciózni, falatonként tudunk tálalni.