Életforma.hu


Spárga és curry avagy fehér és sárga

Spárga és curry avagy fehér és sárga 

Zöldspárga a föld fölött nő, a fehér a föld alatt. A zöldspárgát nem kell pucolni, hámozni, a fehéret igen, mert a héjától kesernyés lehet. A zöldspárga zsengébb, zamatosabb, krémlevesnek viszont "mindenképp" a fehéret használjuk. A zöldspárga nyersen élvezhető, a fehér öléggé megosztja a véleményeket, ezért inkább csak főzve, párolva. Annyi bizonyos az őrülten jó ételek tudója szerint, hogy a zöldspárga zöld, a fehér meg fehér! Hna, ha ezt tisztáztuk, irány a konyha!

Erdei gombalevesem 

Nálunk a gomba minden fajtája, minden elkészítési módja csak nyerő lehet! Barcelonában a piacon elájultam, mennyi gyönyörű gombát lehet kapni, megkóstolni, és az mind az ottani környéken termett. Nálunk meglehetősen szegényes a kínálat, így maradnak a receptekből is a legegyszerűbbek.