Tejtermék cikkek

Ne csak a cica bajszán csillogjon
A tej- és a tejtermékek a kiegyensúlyozott táplálkozás részei, hiszen számos olyan vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak megfelelő összetételben, amelyeket más forrásból nehéz pótolni. Számos kutatás alátámasztotta, hogy a tej olyan komplex ásványi anyag és vitamin forrás a szervezet számára, amelynek a helyettesítése mindennapos odafigyelést igényel abban az esetben, ha valaki csökkenteni szeretné a tejtermékek fogyasztását.

5 fontos dolog, amit tudnod kell a D-vitaminról
Tavaszra kimerülnek energiaforrásaink, köztük kikopik a szervezetből az egyik legfontosabb, a D-vitamin. Pótlásuk nagyon fontos! 5 perc a napon már elég a napi adaghoz! De mi van, ha nem süt a derék égitest? Ahogy mondani szokták, a tudomány mai állása szerint a tejtermékek, a tojás, a tőkehal és a tőkehal májolaj a legalkalmasabb a pótlásra.

Hogyan vizsgálható a laktóz intolerancia?
Napjainkban egyre több embernek okoznak gondot a tejtermékek fogyasztását követően fellépő kellemetlen tünetek. Ha a tejtartalmú ételek után rendszeresen puffadást, hasmenést, hasi görcsöket tapasztal, akkor érdemes kivizsgáltatnia magát, mert elképzelhető, hogy panaszait laktóz intolerancia okozza.

Ha fogyni szeretnél, egyél fehérjét!
A fehérjedús étrendnek, a fogyókúrában is jelentős szerepe van. Kérdés az, hogy milyen típusú fehérjéket válasszunk, ha egészségesen szeretnénk étkezni, és le is szeretnénk adni a testsúlyunkból? Sárga Diánát, az Életmód Orvosi Központ dietetikusa válaszol.