Vagdalt cikkek

Vendégváró Stefánia vagdalt
A Stefánia vagdalt a tökéletes vendégváró fogások közé tartozik. Aki a fasírtot szereti, rossz ember nem lehet, jöjjön is egy főtt tojással sült változat receptje, melynek megalkotója egy igazi hercegné volt.
Spenótos fasírt
Az a jó a fasírtban, hogy ezerféle módon lehet variálni. És mivel spenótból nem csak főzelék készülhet, hanem a fasírt masszát is lehet vele ízesíteni, mutatunk egy remek spenótos fasírtot, hogy még tovább bővíthesd a repertoárodat.

Padlizsán fasírt
Isteni mediterrán fogás, először Triesztben kóstoltam néhány éve, azóta is a rabja vagyok, ami nem csoda, mert rám azt mondják a rokonaim, hogy szinte semmi sincs, amiből ne tudnék fasírtot készíteni.

Csicseriborsó vagdalt
A hüvelyesek közül a babfélék fogyasztása igencsak elterjedt hazánkban, ám a szintén ehhez a családhoz tartozó csicseriborsóról ugyanez már nem mondható el. Pedig roppant egészséges, és még olcsó alapanyag is.

Egy belga hercegnő emlékére
Rudolf trónörökös özvegye - Stefánia másodszor Lónyay Elemér magyar gróffal kötötte össze életét. A belga királyi hercegnő nagyon kedvelte a magyar konyhát, számos fogás az ő nevét viseli. Közös tulajdonságuk, hogy valami módon főtt tojás található benne. Stefánia 81 éves korában Pannonhalmán halt meg.

Zöldséges csirkevagdalt
Még lehet találni a polcokon új sárgarépát. Használjuk ki a szezont, készítsünk belőle mondjuk egy könnyű, este is nyugodt szívvel fogyasztható finomságot!