Facebook hozzászólás

3+1 last minute karácsonyi ajándék

Nyakunkon a szenteste, ám a nagy rohanásban gyakran megfeledkezünk, hogy legtöbbször a magunk készített meglepetés lehet a nyarő. Pláne, ha a család legkisebb tagjai is ki tudják venni a részüket a folyamatból. Most mutatunk néhány – egy délután alatt – könnyedén elkészíthető ajándékot, amitől garantáltan elolvadnak majd a családtagok és a barátok!

Sütimix

Sütimix, Kép: Play Doh
Kép: Play Doh

Némi kreativitással akár egyetlen befőttesüvegből is ötletes ajándékot készíthettek szeretteiteknek. Édesszájú családtagok számára tökéletes ajándék lehet az instant süteménymix: ehhez nem kell mást tennetek, mint egymásra rétegezni egy üvegben kedvenc receptetek száraz hozzávalóit, mellékelten pedig írni egy használati utasítást, hogy mit is kell tenni az üveg tartalmával. Félóra alatt kész a karácsonyi ajándék, ami nemcsak személyes, hanem praktikus is az ünnepi sütögetésben elfáradt rokonságnak.

Karácsonyi gyurmafigurák

Gyurmafigurák, Kép: Play Doh
Kép: Play Doh

Mikulást szeretnétek készíteni? Esetleg hóembert? Adventi koszorút? Nem gond! Készítsétek el gyurmából a díszeket, ha azt szeretnétek, hogy az ajándékkészítés minden perce örömteli legyen! Néhány óra száradás után már csomagolhatjátok is a figurákat, sőt, egy szalag segítségével egy pillanat alatt karácsonyfadíszekké varázsolhatjátok őket.

Hógömb

Hógömb, Kép: Play Doh
Hógömb, Kép: Play Doh

Nincs karácsony hógömb nélkül! A DIY verzió elkészítéséhez nem kell mást tennetek, mint keresni egy kisebb méretű befőttesüveget, ráragasztani a fedő belső oldalára egy ünnepi figurát, száradás után pedig feltölteni az üveget csillámporral és vízzel. Csavarjátok rá fedőt, kössetek rá egy szép masnit, és mehet is a fa alá!

+1 Fürdőbomba

Hógömb, Kép: Play Doh
Kép: Play Doh

A fürdőbomba egy olyan ajándék, aminek a kicsik és a nagyok egyaránt tudnak örülni, az elkészítését azonban az alapanyagok miatt mindenképpen felnőtt felügyelet mellett ajánljuk.

Adj élményt, ne egy vacak dobozt!
Nem egyszerű évről évre kitalálni, hogy családtagjaink, barátaink minek örülnének a legjobban. Azt is nehéz eldönteni, hogy élményt vagy inkább tárgyat ajándékozzunk? Ebben nyújt segítséget összeállításunk.

Az összeállítás nem igényel bonyolult előkészületeket, a hozzávalókat pedig beszerezhetjük bármelyik közeli áruházból. Keverjétek össze a keményítőt, a citromsavat és a szódabikarbónát egy kis olajjal, majd töltsétek az egyveleget egy szilikon muffin formába! A végeredmény pár óra száradás után garantáltan felpezsdíti az ünnepi hangulatot.

Megjött a kedvetek a kreatívkodáshoz? Akkor nincs is más hátra, mint hogy belevessétek magatokat az előkészületekbe, és sok-sok boldog, közös emléket szerezzetek! Sok sikert a készülő ajándékokhoz!

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

Receptek

OTTHON

Dobd fel a karácsonyt egy fakoronggal!

Mutatunk néhány stílusos tippet, amivel feldíszítheted a lakást már az ünnepek előtt. A cél, hogy használj…

Felszökhet a láz a lakásvásárlási piacon

2020. január 1-jén 27 százalékra emelkedik az újépítésű lakások értékesítését terhelő – jelenleg kedvezményes – 5…
1 / 350

HÍREK

1 / 1 159

Család

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!