Facebook hozzászólás

Mi tart össze velem, édes?

Megdöbbentő eredménnyel zárult egy nemrégiben elkészült reprezentatív felmérés, ugyanis kiderült, hogy az európai párok 15%-a pénzügyi okok miatt marad párkapcsolatban. Adunk öt tippet, amivel várhatóan megelőzheted az otthoni pénzügyi balhékat, és esélyt adhatsz a szerelem megtartásának!  

Az Intrum Justitia 21 országra kiterjedő, 22 400 európai lakos részvételével elvégzett felmérése izgalmas képet mutat arról, hogy vajon mi lehet az oka annak, hogy olyan sok pár marad együtt annak ellenére is, hogy kapcsolatuk éve óta megromlott. A felmérés szerint az érzelmeket, illetve azok hiányát háttérbe szorítja az a tény, hogy ha megoszlanak a költségek, akkor az élet bizony jóval olcsóbb, hiszen a lakhatás, rezsi és egyéb költségek nem egy emberre hárulnak.

Sárga nyelű olló kettévág házasságlevelet és egy sárga rózsát, Kép: pixabay
Kép: pixabay

Ezen a téren teljes az egyetértés a férfiak és nők közt, ugyanis a férfiak és a nők ugyanolyan arányban gondolják úgy, hogy az anyagi helyzet akadályozza meg a szakítást.

Az eredményekből egyértelműen látszik az is, hogy a francia, svájci és portugál párok maradnak leginkább együtt azért, mert a szakítás költséges lenne. A francia párok több mint egyharmada (37%) a szerelmi kiábrándulás költségvonzata miatt marad párkapcsolatban, őket követik sorban a svájciak, ahol a párok 30%-a, illetve Portugália, ahol minden negyedik pár (24%) vallotta ezt.

Magyarország esetében a megkérdezettek 13%-a marad együtt érzelmek nélkül a párjával, pusztán anyagi megfontolásból. Nálunk, a többi európai országhoz hasonlóan, a legfiatalabb, 18-24 éves korosztály 14%-a úgy gondolja, érdemes pusztán anyagi okok miatt együtt maradni volt szerelmükkel. Ezzel egyébként a 25-34 évesek és a 35 év felettiek is hasonló arányban értettek egyet.

Tudtad?
Magyarországon a válóperek 71%-át a feleségek kezdeményezik. A legfőbb válóok a megcsalás, félrelépés, hűtlenség, illetve az alkoholizmusból eredő problémák. Ma minden tizedik felnőtt ember elvált a házastársától. (valasinfo.hu)

De vajon kik gondolkoznak a legszélsőségesebben? A francia fiatalok és az idősebb svéd párok. A Szajna partján ábrándozó párok több mint fele, 56% nyilatkozta, hogy pénzügyi okokból marad meg a párkapcsolatában. Jó hír azonban, hogy anyagias világunkból még nem haltak ki teljesen az érzelmek; az idősebb, 50 év feletti svéd párokat ugyanis a szerelem tartja össze, itt csupán 4%-ukat motiválja a pénz a párkapcsolatban maradásra.

Végül, íme, 5 tipp a háztartás pénzügyeinek kézben tartásához, ami remélhetőleg a szerelem megőrzéséhez is hozzájárul majd:

 

1.    Vásárlás előtt tedd fel magadnak a kérdést: valóban szükségem van rá?
2.    Soha ne írj alá szerződést úgy, hogy a rögzített feltételeket nem olvastad el és nem értetted meg.
3.    Mindig olvasd el az apró betűs részt is, és kerüld el a többletkiadást azzal, hogy időben teljesíted a kifizetéseket.
4.    Ha fizetési ütemtervet dolgoztál ki, tartsd magad hozzá.
5.    Ne söpörd szőnyeg alá az esetleges pénzügyi problémáidat, hanem kérj tanácsot minél hamarabb, és törekedj arra, hogy kézben tartsd a gazdasági helyzeted feletti irányítást.

Mi már arról is írtunk, hogy mi történik, ha nem bújsz össze a pároddal!

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

Receptek

OTTHON

Keresd a számlákat, ha társasházba költöznél!

Hamarosan már annak is utánanézhetnek a lakásvásárlók, hogy milyen anyagi helyzetben van a társasház, ahová…

Ne gyulladj be fölöslegesen!

Minden fűtési szezon előtt elengedhetetlen a tüzelő-fűtő berendezések ellenőrzése, karbantartása, ha kell javítása.…
1 / 348

HÍREK

1 / 1 153

Család

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!