Facebook hozzászólás

5 korszerű tipp a tartósan sima bőrért

Itt az áprilisi nyár, napozhatunk! Neked is gondot okoz, hogy rögtön a szőrtelenítéssel kell bajlódni? Melegben is többet hordasz hosszú nadrágot, mert az a fránya borosta olyan hamar megjelenik? A nők többsége nap mint nap szembesül ezekkel a problémákkal, éppen ezért megvizsgáltuk, hogy a modern technológia milyen megoldásokat kínál a problémára. Végleges szőrtelenítő megoldás biológiailag nem létezik, hiszen testünk minden egyes sejtje (a szőrsejtek is!) előbb utóbb megújulnak, kicserélődnek.

Átlagosan hét évente biológiai értelemben már nem vagyunk ugyanazok az emberek, hiszen ennyi idő alatt már testünk minden egyes sejtje kicserélődött. Ne dőljünk be tehát a végleges megoldással csalogató reklám ígéreteknek! Léteznek azonban olyan tartós szőrtelenítő megoldások, amelyek hosszú hónapokra, vagy akár évekre megszabadítanak a szőrtelenítés nyűgjétől.Vegyük sorra a legkorszerűbbeket!

Szép nő széken, Kép: pixabay
Szép nő széken, Kép: pixabay

1: Dióda lézer – sima bőr egy életen át

Biztosan többen hallottak már arról, hogy a különböző lézertípusokat milyen ütemben kezdte el hasznosítani az orvostudomány és a szépségipar. Találkozhatunk velük különböző sebészi beavatkozásoknál, plasztikai műtéteknél, de orvos esztétikai központokban is belefuthatunk 1-1 lézerrel végzett arckezelésbe. A dióda lézer az egyik legbiztonságosabb és legkevesebb kellemetlenséggel járó szőrtelenítő technológia, amellyel kizárólag orvos esztétikai kezelőhelyeken találkozhatunk. Ha a tartós eredmények mellett, a biztonság és a minimális fájdalom mellett tesszük le a voksunkat, úgy a dióda lézer lesz számunkra az egyik legjobb választás. Ebből a fajta kezelésből 6-10 alkalomra van szükség ahhoz, hogy a kívánt eredményt érhessük el, vagyis elérjük a tartósan sima bőr állapotát. A szőrt a növekedési fázisban, vagyis az anagén szakaszban lehetséges kezelni, hiszen ilyenkor lehet károsítani azt a struktúrát, mely a szőr termelését okozza. Ez azt jelenti, hogy az első kezelés csak az éppen növekedési fázisban lévő szőrszálakra hat (első alkalommal kb. a szőrszálak ⅓-ára). Ezt követően a szőrtelenítő kezelések között bizonyos időnek el kell telnie (ez idő alatt más szőrszálak is növekedési fázisba kerülnek). Összességében a szakszerűen, megfelelő hosszúságú szünetekkel elvégzett 6-10 kezelés végére az eredmények tartósan, több évig megmaradnak. Hatalmas előnye, hogy nincs felépülési idő, nincs vagy minimális a fájdalomérzet és 100%-ban biztonságos eljárás.

Mi a manó? Kavitáció?
A kavitációs zsírbontás alapja egy fizikai jelenség, mely akkor következik be, ha egy anyag nyomásesés következtében folyadékból hirtelen gázzá változik. A kozmetikai és orvosi kezeléseknél a kavitáció egy, az ultrahang hullámok által kifejtett hatás, mely hullámok speciális frekvencián bocsátódnak ki. Te meg fogysz!

2: IPL gép – tartósan sima bőr

Először is tisztázzuk, mit jelent az IPL. Az intenzíven pulzáló fény kifejezés angol változatának (Intense Pulsed Light) rövidítése az IPL. Ez az évek óta alkalmazott technológia számos szakember kedvelt eszközévé vált hatékonysága és kiváló eredményessége miatt. Ezek a jellemzői eredményezték gyors elterjedését, népszerűvé válását a kozmetikusok körében, és az otthoni változatok megjelenését is. Az IPL gépek rövid ideig tartó erőteljes, kalibrált fényimpulzust bocsátanak ki, amely a sötét színű pigmenteket tartalmazó (magasabb melanin tartalmú) szőrszálakban jobban elnyelődik, elpusztítva a szőrtüszőt és meggátolva a további szőrnövekedést, a környező szövetek épségének megőrzése mellett, biztonságosan. Hasonlóan a lézerekhez itt is figyelembe kell vennünk a szőrszálak növekedésének biológiáját, azaz 6-10 alkalom és a kezelések között tartott megfelelő hosszúságú szünetek szükségesek az éves tartósságú eredmények eléréséhez. Szintén szükség lesz fenntartó kezelésekre néhány évente. Az otthoni IPL berendezések teljesítménye jóval alacsonyabb, csak töredéke a szakemberek által használhatónak professzionális gépek lehetőségeinek. Egyrészt ez jó hír, hiszen így kicsi az esélye, hogy valaki otthon súlyos égési sérüléseket okozzon vele magának. Ugyanakkor eredmények szempontjából nagy különbség, hogy egy otthoni IPL gép maximális energiája sem éri el azt a szintet, ami a szőrszálak növekedésének megállításához szükséges. Emiatt csak kb. egy hónapnyi tartósságú eredményekre számíthatunk egy otthoni IPL készüléktől.

 Paul Cézanne aktja, Kép: wikimedia
Paul Cézanne aktja, Kép: wikimedia

3: A szőrtelenítés csúcstechológiás lézerekkel – a legbiztonságosabb, legeredményesebb megoldások

A dióda lézeren kívül léteznek más fajtájú orvosi lézerek is tartós szőrtelenítésre. Két csúcstechnológiás megoldást emelnénk ki, amelyektől a legjobb eredményeket várhatjuk. Kiváló megoldást jelent a hosszú impulzusú Alexandrit lézer, amelyet az orvosi szőrtelenítés arany sztenderjének is neveznek! Az Alexandrit kristályon keresztül kibocsátott lézersugár a legideálisabb, legbiztonságosabb megoldást biztosítja a szőrtelenítéshez. Ez a lézer alkalmazza ugyanis azt a speciális hullámhosszot, amelynél a legnagyobb arányban nyelődik el a kibocsátott energia a szőrszálakban a bőr épségének megőrzése mellett. Emiatt már kisebb erősségű energia mellett is kiváló eredmények érhetők el, nem beszélve a magasabb biztonságról ! Kivételesen jó megoldás tartós szőrtelenítésre az ELOS vagy más néven e-light technológia is, amely az IPL vagy dióda lézer optikai energiáját a rádiófrekvencia energiájával kombinálja, így növelve az eredményességet a többi technológiához képest. A technológia ügyesen összehangolva működteti a magasabb melanin tartalmú szőrszálakban elnyelődő IPL/lézer energiát és a mélyebbre hatoló, egyenletesen elnyelődő RF energiát. A két típusú energia erőssége külön-külön állítható, így megfelelő beállításokkal lehetővé válik a világosabb szőrtípusok, vagy a sötétebb bőrtípusok biztonságos, tartós szőrtelenítése is.

4: Epilátor – kisebb területekre

Ha olcsóbb megoldást keresünk a különböző lézeres kezeléseknél és túl nagy macerának érezzük a gyantázást, egyszeri beruházással szuper hatékony epilátorokhoz juthatunk hozzá. Ha szőrtelenítésről beszélünk, talán ez az egyik legfájdalmasabb módszer, de hatalmas előnye, hogy kisebb területeken percek alatt jó eredményeket érhetünk el, a fájdalom pedig minden egyes használattal csökken. További jó tulajdonsága, hogy csak egyszer kell megvenni és onnantól kezdve mindig rendelkezésünkre áll, nem kell attól tartani, hogy elfogy és újabb kiadásokra sem kell számítani, ha ezt használjuk. Ha rendszeresen epilálunk, szőrünk folyamatosan elgyengül és vékonyabb lesz.

Segítség! Ez csak nő!
Nőknél és a fiatal lányoknál a fokozott szőrnövekedés igen komoly önértékelési gondokat okozhat, hiszen hiába a gyakori szőrtelenítés, a kinőtt szálak ugyanolyan sötétek és erősek lesznek. A probléma azonban általában nem jelenik meg ok nélkül, hiszen hátterében betegség is állhat. Dr. Tar Attilától, a Budai Endokrinközpont gyermek és felnőtt endokrinológusa szerint a következő kóros állapotok idézik elő a legtöbbször a panaszt.

5: Hideggyanta – ha sürget az idő

Ha nem szeretnénk 2-3 naponta újra szőrteleníteni, a leggyorsabb megoldás még mindig a gyanta. Érdemes otthon tartani pár csík hideggyantát, melyet előszedve a fürdőszobaszekrényből sürgős esetekben használhatunk. Rendkívül praktikus, pár perc alatt teljesen szőrtelen lehet a kívánt testrész és sokkal kevesebb hulladékkal jár, mint a meleg gyanta. Ha egy picit több időnk van, érdemes jobban felkészülni a folyamatra, például egy bőrradírozással, mely eltávolítja az elhalt hámsejteket, így a gyanta nagyobb felületen érintkezhet a bőrrel. Fontos, hogy utána jól szárítsd meg a bőröd, ezzel még hatékonyabbá téve a folyamatot. Amikor végeztünk, a gyantamaradékot babaoljjal könnyedén el lehet távolítani, melyet általában csomagolnak a gyártók a dobozba a gyantacsíkokkal együtt, de ha mégsem, szuper választás a sima olíva- vagy napraforgóolaj is. Ezután nem maradt más hátra, mint hogy bekenjük lábunkat hidratálókrémmel és élvezzük a hosszan tartó simaságot.

Meggyőztünk? Remek! Irány a napsütés!

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Vágy és élvezet „azon túl” is

Öregedés és menopauza. A masszív változás ideje, ami hatalmas kihatással van a szexuális életre és az életminőségre. De, a változó tested egyben nagyszerű lehetőséget is kínál a szexuális megújuláshoz…
1 / 211

OTTHON

Hová szedjük a sátorfánkat?

Budapest környékén számos apró, vagy nem is olyan apró település várja a fővároshoz kötődőket, akik valamilyen…

Készülj az őszre, kedvesem!

Rövidesen tényleg beköszöntenek a komolyabb hidegek, egyes előrejelzések szerint már a héten fagyok is jöhetnek…
1 / 347

CSALÁD

Felelőtlen szülő lennék? Most kiderül!

Aggódik gyermekei online-biztonsága miatt a szülők 84%-a világszerte, mégis a csemeték egész gyermekkora alatt átlagban mindössze 46 percet fordítanak arra, hogy az online…
1 / 140

Divat és szépség

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!