>
Facebook hozzászólás

Csak természetesen! A kevesebb néha több!

Egy kozmetikai márka megkérdezte a hazai beauty, lifestyle és vegán bloggereket, hogy milyen tanácsokat adnának a nőknek és férfiaknak , ha szépségápolásra kerül a sor. Kiderült, hogy a természetesség és a megelőzés szerintük is elsőbbséget élvez.

A természetesség jegyében a megkérdezettek többsége tudatosan próbája kerülni a vitatott összetevőket, legtöbben az alkoholtól tartanak.
A válaszadók fele először az alkotóelemeket vizsgálja meg, ha szépségápolási terméket szeretne vásárolni vagy tesztelni. Érdekes, hogy szakértői szemmel nem feltétlenül a márkanév a döntő, a válaszadók 72 százalékának tapasztalatai szerint nincs mindig közvetlen összefüggés a garantált minőség és a márka ismertsége között. Viszont közöttük is vannak, akik nyitnak a vegán szépségápolási termékek felé, a válaszadók 36 százaléka rendszeresen használ ilyen kozmetikumokat – derült ki a CD kozmetikai márka felméréséből.

Kép: Pixabay
Kép: Pixabay

A szépségápolási trendek tekintetében is a természetességen van a hangsúly. A megkérdezettek az állati tesztelés kiiktatását, a természetközeli szépségápolást és a vegán, állati eredetű összetevőktől mentes kozmetikai szerekre épülő irányzatokat emelték ki. Ezzel szemben érdekes eredmény, hogy a különböző csodaösszetevők, mint például az arany, a növényi őssejt vagy mondjuk a Q10, kevésbé lényeges szerintük: a válaszadók többsége nem használt különleges összetevőket tartalmazó termékeket vagy nem látott eredményességében eltérést a hagyományosakhoz képest.
A bloggerek nőknek és férfiaknak szóló szépségápolási tanácsaiból szintén a természetesség, az odafigyelés és a mértékletesség rajzolódik ki.

Nőknek: „Ne az elkendőzésen, a kezelésen legyen a hangsúly”

Egy biztos, figyelembe kell venni az életkort és a bőrtípusunkat, és annak megfelelő és összetételű termékeket vásároljanak.
De a természetesség is legalább ilyen fontos. Sokan hangsúlyozták az örök igazságot: a kevesebb néha több. Ez érvényes az összetevőkre is és a használt szerek mennyiségére egyaránt. Hosszútávon a természetesség a legkifizetődőbb dolog, legyen szó egy termék összetevőiről vagy akár egy sminkről.”
A véleményekből az is kiderült, hogy sok nő esik még mindig abba a hibába, hogy az ápolószerek helyett inkább a sminktermékekre költenek. A nők többsége sokkal több pénzt áldoz a bőrhibái elfedésére (sminktermékekre), mint azok kezelésére (krémekre, olajokra), pedig ez pont fordítva lenne az ésszerű.

6 dolog, amit te is rosszul tudtál a bőrápolásról
Arclemosó vagy szappan? Mennyire hatékonyak a ránctalanítók? Kell-e fényvédőkrém télen is? Valóban csodát tesznek a drágább krémek? A szépségápolásban számos dolgot rosszul tudunk. Most éppen hatot teszünk tisztába…

Férfiaknak: „Merjenek foglalkozni magukkal”

A megkérdezettek egybehangzó véleménye szerint a férfiaknak is szükségük van szépségápolásra. Többen azt sugallták, hogy az erősebbik nem is próbáljon ki új dolgokat, de figyeljenek arra, hogy nem attól lesz nekik való egy termék, mert rá van írva, hogy  az férfiaknak van szánva. Ugyanúgy végig kell nézniük az összetevők listáját a választás előtt, mint mindenkinek.

“Ma már egyáltalán nem ciki dolog különböző szépségápolási szereket, például arcápoló termékeket használnia a férfiaknak sem, foglalkozzanak nyugodt szívvel a bőrükkel, egyszer még hálásak lesznek érte! De ne vegyenek meg bármit, amire rá van írva, hogy férfiaknak, böngésszék gyakrabban az összetevő listát, vagy ha ezt nem szeretnék, keressék a vegán logós termékeket” – tanácsolják a szakértők.

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

Receptek

OTTHON

Lassuló piac, gyorsuló alku

Ahogy lassan, de biztosan csökken az áremelkedés, úgy egyre erősebb az alkudozás. Ez annak is köszönhető, hogy…

Felnyomja az árakat a fővárosi dugódíj

Több évtizedes múltra tekinthet vissza a fővárosi forgalomcsillapítás és az ingázók tömegközlekedésre terelésének…
1 / 351

CSALÁD

Sümi, a kisfiú, aki múzsa lett

Kisgyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond… De valóban így van? Nem igazán. Minden bölcsis és ovis életében gyorsan eljönnek azok a pillanatok, amikor muszáj saját magának…
1 / 140

Divat és szépség

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!