>
Facebook hozzászólás

Melankolikus és haragos az őszi hajdivat

Az új szezon sokszor egyet jelent a hajszín váltással is: akár szőke, akár barna, ősszel általában a melegebb tónusokat részesítjük előnyben. Zsidró Tamás a legfrissebb trendekről tájékoztat bennünket.

 

Nincs semmi meglepő abban, hogy a nyári napszívta melírok után a hidegebb napok beköszöntével sokan váltanak sötétebb árnyalatokra, de idén ez még hangsúlyosabb, hiszen a fekete hajszínben egy igazi visszatérőt köszönthetünk.

model-1560625_960_720
A kifutókon jól mutat… Kép: Pixabay

„A kifutókon és a sztárvilágban valóban hódít a holló fekete, de azt tanácsolom, hogy a mindennapokban ezzel bánjunk óvatosan. Rendkívül sok múlik a ruházaton és a kiegészítőkön, hogy ne legyen olcsó az összhatás.” – figyelmeztet a sztárfodrász.

Hasonló, mégis kevésbé kockázatos választás, ha az ében barnák mellett döntünk, de akkor sem kell kétségbe esnünk, ha idegenkedünk a túl sötét színektől: a szezonban, főleg a szürkébe hajló frizurák, valamint a harag jegyében a különböző vulkáni tónusok, köztük az erőteljes vörösek, akár markáns barnákkal keverve.

Kép: Pixabay
A melankolikus az idei trend Kép: Pixabay

A vágások közül az elmúlt évek slágere, a bob továbbra is tartja magát, de egyre népszerűbb közeli rokona, a wob (wavy bob vagyis hullámos bob) is, ami a hagyományos változatnál hosszabb, így akár lazán be is süthetjük.

A kontyok terén is a könnyedség a kulcsszó: a tarkó közeli feltűzések éppúgy alkalmazhatóak a hétköznapi rohanásban, mint egy ünnepi alkalomra, úgyhogy egy időre mellőzhetjük a fejtetőre varázsolt merev kontyfánkok látványát.

A hajápolásról se feledkezzünk meg! Kép: sajtóanyag
A hajápolásról se feledkezzünk meg! Kép: sajtóanyag

Bármely szín vagy fazon mellett tesszük le a voksunkat, a hűvös napokon a megfelelő ápolásról sem szabad megfeledkeznünk.

„A téli fakóság és fénytelenség oka elsősorban a vitamin és ásványianyag-hiány, ezeket érdemes belülről pótolni. Sokszor tapasztaljuk, hogy a műszálas pulóverektől, sálaktól statikus lesz a hajunk, érdemes tehát a téli napokra intenzíven ápoló termékeket keresni. Nagyon fontos az is, hogy a hajszárítás után legalább 15-20 percet várjunk, mielőtt utcára lépünk, a megfázott fejbőr ugyanis rengeteg komplikációt okozhat a későbbiekben.”- tanácsolja Zsidró Tamás.

Feketébe hajló burgundi az ősz divatszíne
Itt van az ősz, és ez nem csak a ruhatárunkra van hatással. A vibráló, nyári neonok vagy lágy pasztellszínek helyett most a sminkek terén is átveszik a stafétát a sötétebb tónusok. Sárkány Márti, a MOM Park Douglas senior make-up artist-ja beavatott minket a legfrissebb sminktrendekbe.

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Élet fiatalkori demenciával

Az 53 éves Carolnál három évvel ezelőtt állapították meg a fiatalkori demenciát. Tizenöt éve él férjével, Malcolmmal boldog házasságban. Megmutatjuk, hogyan, mert nem ők az egyedüliek, akik ilyen…
1 / 212

Receptek

CSALÁD

Az állatoknak is van lelkük!

- Az állatoknak is van lelkük, szellemük – vallja Dr. Németh József állatorvos. A Patadoki néven is ismert homeopata orvos a megelőzésben hisz, ennek ellenére sok olyan állat…
1 / 140

Divat és szépség

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!