Facebook hozzászólás

Viszlát, ráncok!

Sok szó esik a ráncokról a szépészetben, mint az öregedést jeleit meghatározó tényezőkről. Az idősebb kinézetet azonban nem pusztán a ráncok mennyisége és mélysége hozza létre, hanem talán ugyanolyan fontos azok helyzete, a bőr megereszkedése és ezáltal az arckontúr, a körvonalak megjelenésének megváltozása. A fiatalosabb külsőhöz komplex változás szükséges. Íme, tanácsaink!

Szép női arc, Kép: pixabay
Kép: pixabay

A ránctalanító módszerek nagy része, mint ahogy nevükben is benne van, a ráncok megjelenésének csökkentését célozzák. Ezt el lehet érni a bőr fokozott hidratálásával, mely a legtöbb ránctalanító, ránccsökkentő kozmetikum fő hatása. Ez a hatás azonban csak átmeneti. Másik oldalról, a ráncok kifejeződését az ott található arcizmok húzó hatása is fokozza. A botox-kezelések az érintett izmok – akár hónapokig tartó – bénítása révén csökkentik a ráncokat, a megfelelő mimika feláldozásával. Az arckontúrra ezek közül egyik eljárás sem fejt ki kifejezett hatást. Külső “kezelésként” a megfelelően felhordott, profi sminkelés tudja jelentősen változtatni a kontúrt. Ez azonban nem változtat azon, amit akkor látunk, ha reggel belenézünk a tükörbe.

FÉNYTERÁPIA
Led-kezelésA Led-terápiás maszk-kezelés egy magasabb dimenzióba emeli a szépségápolást! A maszkon lévő Led chipek az elektromos áramot különböző frekvenciájú és színű fénnyé alakítják át, amelyek eltérő hatóerővel rendelkeznek. A részleteket itt találod!

A korosodás jelei a bőrszövet víztartalmának tartós csökkenése, illetve a tartó kötőszövetek, főként a kollagén megnyúlása, szöveti szerkezetének megváltozása, a tartószövet sűrűségének csökkenése miatt jönnek létre. 30 éves korunktól kezdve a kollagén mennyisége fokozatosan csökken, így annak sűrűsége is csökken. Hasonlatképp elképzelhetjük, hogy egy sűrűn szőtt háló sokkal erősebb tartást biztosít, mint egy – kevesebb szálat tartalmazó – szerkezetű. 40 éves korra bőrünk tömegének akár tizedét is elveszítheti. A szöveti tartóelemek szerkezetének meglazulása a bőr, így az arc és a nyak bőrének megereszkedését okozzák.

Ha a ráncosodás kerül szóba, sokaknak a szem körüli ráncok ugranak be, illetve az orr melletti “nasolabialis” redő. Az idős megjelenés szempontjából azonban fontosabb a szem alatti régió (táskák), az áll kontúrja (kettős áll) és a nyak vonala (toka, kettős toka). Ezek jelentősen meghatározzák az arc kontúrját.

Sophia Loren, Kép: vimeocdn. com
Sophia Loren, ő vajon hogy csinálja? Kép: vimeocdn. com

Noha a “megnyúlt” bőrre a legbiztosabb és leghatékonyabb megoldást a plasztikai műtét jelenti, vannak akik a műtéti kockázat és az ár miatt szelídebb megoldásokat keresnek. A hő alapú rádiófrekvenciás eljárások a bőr kötőszöveti elemeinek összerántását célozzák. Ezek orvosi szalonokban érhetőek el. A kötőszövet hővel történő összerántása egy gyógyulási folyamatot is indukál, ami a kötőszövetet alkotó kollagén termelésének fokozásával is jár. Az úgynevezett Newa 3DEEP technológiája hasonló elven működik, de szelídebben.

A technológia lényege, hogy a hő célzottan a bőr alatti kötőszövetbe juttatása révén, megindítja, illetve fokozza annak kollagéntermelését. A technológia nem pusztán egy sok pólusú (multipoláris) – jelen esetben 6 (hexapoláris) – rádiófrekvenciás alkalmazásban merül ki. A 3DEEP technológia ennél sokkal kifinomultabb, ugyanis a bőr hőmérsékletének mérése és mikrocsip által irányított visszacsatolás révén mind a biztonságosság, mind a hatékonyság sokkal magasabb a technológia nélküli alkalmazásokhoz képest.

A technológia nagyszerűségét az adja, hogy a kötőszövet megfelelő rétege a bőr túlzott felmelegítése nélkül melegszik fel. A fő hatás nem a kollagén összerántása, bár ilyen jellegű hatása is van, hanem a megújító folyamatok beindítása. Ennek megfelelően a hatás sem csak egyszeri alkalomra szól, és nem is az azonnali eredmény a legfontosabb. A kitartó – 4 hétig tartó – kezeléssorozat eredményeként egy hónapokig tartó regeneráció indul be, melynek hatása azt követően szintén hónapokig tart.

(Forrás: vitaminsziget.com)

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Így add bele a szíved!

Bár a piros szín és a szív évszázadok, ha nem évezredek óta, a szerelem jelképe, párunk egy doboz szív alakú bonbon láttán bizony elgondolkodhat: hol marad mindebből a gesztus és a kreativitás? Vannak…
1 / 210

OTTHON

Luxusvillák saját gáttal a Rómain

Nemsokára elkészül Budapest első minimál stílusú prémium villa-parkja a Római-parton, csupán pár méterre a Dunától!…

Öt tipp, amire nagyon figyelj, ha új növényt veszel!

Itt a tavasz és sokan ilyenkor új növényeket szereznek be a kertjükbe. Az eladónál gyönyörűnek tűnő virágok azonban…
1 / 346

HÍREK

1 / 1 136

Divat és szépség

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!