Facebook hozzászólás

Zenére komponált ékszerek

Egyedi tervezésű, eklektikus darabokból, hungarikumokból és sztárvendégekből az idén sem volt hiány a Zema bemutatóján, ahol az őserő és a nyár szimfóniája elevenedett meg. Keresztes Ildikó, Kovács Katalin, Tallós Rita, Laky Zsuzsi és Vincze Lilla is a kifutó sztárjai voltak a híres magyar brand eseménydús rendezvényén, amit mesébe illő környezetben, a Vajdahunyad várában rendeztek.

Az „Identitás & Image” címet viselő esten az ékszermárka saját tervezésű és kivitelezésű kollekcióinak legújabb darabjaival ismerkedhetett meg a közönség, amelyeknek sajátos célja származásunk, múltunk értékeinek megőrzése, és továbbadása a jelenkor generációjának.

Szijjártó-Nagy Szilvia, Kép: Burger Zsolt
Szijjártó-Nagy Szilvia, Kép: Burger Zsolt

– Az első szó, ami a bemutató kapcsán uralkodóvá vált gondolataimban, az érték. E köré az egyszerű, velős, mégis sokat jelentő szó köré épül a mai eseményünk. Értéket teremteni nagy feladat, ahogyan megőrizni is. A legnagyobb kihívás pedig a kettőt ötvözni: értéket teremteni és őrizni egyszerre – nyitotta meg beszédével az estét Szijjártó-Nagy Szilvia, az est fővédnöke.

Az ékszerház koncepciója a tradíció iránti elkötelezettség mellett a művészetre és a kultúrára is kiterjed, ami a mostani műalkotásokban is megmutatkozott.  A 2018-as tavaszi-nyári kollekció sokféle darabot kínál a szolidan nőiestől az egészen impozánsig, így mindenki találhat magának való ékszert a márkánál. A jól ismert klasszikus és tradicionális ékszercsodák megújuló darabjai mellett, két teljesen új kollekcióval az ŐSERŐ, illetve a Liszt Ferenc, Kodály Zoltán és Bartók Béla ihlette Nyári Szimfónia fantázianévre keresztelt zenei gyűjtemény alkotásaival is megismerkedhettünk.

Karkötők, Kép: zema
Kép: Zema

– Mindig is vonzódtam a zenéhez, hiszen művészeti iskolába jártam. Ezért csak idő kérdése volt, hogy mikor jön létre egy olyan összeállítás, amely nagy magyar zeneművészek segítségével az utókor számára is képet alkothat a korabeli Európa zenei életéről és társadalmi hátteréről – tudhattuk meg Papp Erzsébettől, a márka designerétől és kreatív igazgatójától.

A bemutatott ékszereket Csisztu Zsuzsa, a Zema nagykövete és bemutatóinak állandó háziasszonya konferálta fel.

– Úgy látom, hogy egy nagyon válogatott közönséget, a műfajt értékelő és szerető vendégkört sikerült elérnünk, és meghívnunk erre az eseményre. Ezzel egy magasabb “osztályba” léptünk a cég presztízsét tekintve, ahova szerintem a márka mindig is tartozott – nyilatkozta Csisztu Zsuzsa, aki maga is nagy rajongója ezen ékszereknek. Elmondása szerint az egyedi technikával készített darabokat különleges alkalmakkor is viseli, hiszen stílust teremtenek és eleganciát sugároznak.

A témájukban sokszínű, változatos díszítő motívumokkal ellátott klasszikus kollekció ízléses darabjait, gyönyörű modelleken tekinthették meg a jelenlévők. A különleges ékszerkölteményeket apró jelek, utalások, néhol határozott motívumok tették még jellegzetesebbé. A kultúra és a hagyományok fenntartásának pártfogójaként a népi motívumok sem hiányozhattak a márka bemutatójáról. A tradicionális kollekció színesedő termékpalettájának legújabb darabjai között székely írásos, palóc, illetve sárközi ornamentumokkal találkozhattunk.

Csoportkép az ékszerbemutatón, Kép: Zema
Sztárparádé Kép: Zema

A magyar értékeket oltalmazó brand eseményén hagyományszerűen hazai hírességek is tiszteletüket tették, életre keltve az ékszerkollekciók tulajdonságait.

Ki viseli idén a nadrágot?
Válaszom: mindenki, aki megtalálja a neki legmegfelelőbbet! Ne feledjük, igen praktikus öltözet, a nyaralás elmaradhatatlan darabja. Most különösen a bokán felül, de a halásznadrág alatt érők a legmenőbbek. Azért a ruhákról sem feledkezzünk el! Dobj a bőröndbe majd egy jó kis romantikus darabot is!

A sort Tallós Rita nyitotta, majd Vincze Lilla nyűgözte le egyedi stílusával a közönséget a kitűnően rászabott összeállításban. Kovács Katalin méltóságteljesen mutatta be az egyedi formatervezésű darabokat, amelyek tökéletes összhangban álltak gyönyörű kajak királynőnk személyiségével. A természetes szépségű Laky Zsuzsi kecses eleganciával lépett kifutóra, míg Keresztes Ildikó, a fekete és arany színek domináns párosával érte el a kettős hatást: szolidan nőies, és emellett könnyed, laza volt egyszerre. A bemutató további különlegessége volt, hogy olyan népszerű műsorvezetők is a modellek bőrébe bújtak, mint Koltay Anna, György-Horváth Zsuzsa és Krizsó Szilvia. Nem hiányozhatott a show-ról Győrfi Pál gyönyörű felesége sem: Salgó Adriennek is remekül álltak az értékteremtő művészi alkotások.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

3 profi tipp a tavaszi életmódváltáshoz

Gyakran nemcsak a természet éled újjá a tavasz beköszöntével, hanem mi magunk is új erőre kapunk. A kellemes idő,…

Hurrá! Ilyen lesz a nyuszis hétvége!

Végre tényleg jó időt tartogat az előttünk álló ünnepi hétvége, és erre már régóta nem volt példa! Pénteken és…
1 / 1 478

PÁRKAPCSOLAT

Így add bele a szíved!

Bár a piros szín és a szív évszázadok, ha nem évezredek óta, a szerelem jelképe, párunk egy doboz szív alakú bonbon láttán bizony elgondolkodhat: hol marad mindebből a gesztus és a kreativitás? Vannak…
1 / 210

CSALÁD

Agresszívvá válhat-e a gyerekem, ha megtanulja megvédeni magát?

Üt, csíp, rúg, harap, sikít, kiabál - ki ne találkozott volna már olyan gyermekkel, akiből szabályosan előtör az agresszivitás a közösségben. Annak ellenére, hogy a…
1 / 136

Divat és szépség

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!