Facebook hozzászólás
51

A hatékony konyhahigiénia titka a professzionális hozzáállás

A hatékony konyhahigiénia elvárás minden olyan területen, ahol élelmiszerekkel foglalkoznak. Az alapanyagok előkészítése, a főzés, a készételek adagolása, mosogatás során sok szabályt kell betartani.

A hatékony konyhahigiénia titka

A hatékony konyhahigiénia nélkülözhetetlen ahhoz, hogy elkerülhetőek legyenek az ételmérgezések, ételfertőzések. A professzionális konyhahigiénia ugyanis segít megelőzni a bajt, így az ipari konyhákban nagyon komoly előírásoknak kell megfelelni a tisztaság tekintetében is.

Az élelmiszeripar minden területén fontos a speciális fertőtlenítő- és tisztítószerek használata, a terv alapján történő rendszeres takarítás, és a HACCP-rendszer előírásainak betartása. Ilyenkor kerülhet felhasználásra Flornál is kapható Kiehl zsíroldó szer, ami gyors hatással rendelkezik. Tökéletesen alkalmas arra, hogy a növényi és állati eredetű zsírokat, olajmaradványokat és fehérjeszennyeződéseket eltávolítása. Hideg és meleg vízben egyaránt hatásos, összetevői élelmiszeripari, konyhai felhasználásra engedélyezettek.

Mit tartalmaznak a Kiehl professzionális tisztítószerek?

Tartalmaznak anionos és nem anionos tenzideket, foszfátokat, szappant, vízbázisú oldószert, alkáliákat. Alkalmazhatóak az élelmiszert feldolgozó területeken, a nagykonyhákban, húsfeldolgozókban, pékségekben.

Az élelmiszerek gyártási folyamatainál biztosítani kell, hogy a feldolgozás során az élelmiszer-alapanyagok, valamint a kész élelmiszerek sem kórokozókkal, sem vegyi anyagokkal, sem idegentestekkel ne szennyeződjenek. Csak így garantálható, hogy az élelmiszerek táplálják a szervezetünket, ne pedig betegségek forrásává váljanak.

Az élelmiszerbiztonság mellett kulcsfontosságú az üzemi hatékonyság is, hogy az adott területeken a takarítás eredményesebb legyen, hiszen ezzel idő és pénz takarítható meg.

Milyen termékeket alkalmazhatunk a professzionális konyhahigiénia megteremtésénél?

Az ipari konyhákban használhatunk:

  • Konyhai fertőtlenítő tisztítószereket
  • Konyhai fertőtlenítő tisztítószer-koncentrátumokat
  • Hideg zsíroldó szereket – feloldják a leégett élelmiszer maradványokat
  • Kombi sütő tisztítószereket – meleg és hideg felületről is eltávolítják a sütési maradékokat
  • Konyhai ápolószereket – ezek alkalmasak a rozsdamentes felületek ápolására, polírozására, védőréteget képeznek a megtisztított felületen
  • Mosogatószereket
  • Konyhai tisztítószereket és tisztítószer-koncentrátumokat
  • Konyhai felülettisztító koncentrátumokat
  • Konyhai lefolyótisztítókat
  • Konyhai padozat tisztítókat

Aki az élelmiszeriparban, a közétkeztetésben, a vendéglátás vagy az idegenforgalom területén dolgozik, az jól tudja, hogy a konyha tisztítása nem csak a mosogatást és a felmosást jelenti. Emellett kiemelt figyelmet kell fordítani a sütők, nagykonyhai berendezések tisztítására, a felületek fertőtlenítésére és a zsíroldásra.

A hatékony konyhahigiénia titka ugyanis nem más, mint a professzionális hozzáállás.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

Egyéb

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!