BRUTÁL REGGELIK A VILÁGBAN - 6.
Kaviár és szirnyiki, az orosz reggeli
Sorozatunkban ma az orosz reggelit szedjük ízeire, ahol nem ritka a tőkehal, a kaviár, a palacsinta, vagy az édes tejföllel tálalt túrókorong, a szirnyiki sem. Az oroszok fekete teát kortyolnak mellé.
Hozzávalók 4 főre: 25 dkg túró, 2 tojás, 2 ek finomliszt, 3 gr sütőpor, csipet só, 2 ek cukor, 5 gr vaníliás cukor, olaj, tejföl, porcukor.
A villával széttört túróhoz keverjük hozzá a tojássárgájákat, a vaníliás és a kristálycukrot. A lisztet keverjük el a sütőporral és a csipet sóval, s adjuk hozzá a túrómasszához. Végül a keménye felvert tojásfehérjét forgassuk bele. Serpenyőben hevítsünk egy kis olajat, s evőkanálnyi kupacokat tegyünk bele, melyeket lapítsunk el. Süssük mindkét oldalát aranybarnára, s tálaljuk cukrozott tejföllel, gyümölccsel, mézzel.
BRUTÁL REGGELI SOROZATUNK ELŐZŐ RÉSZEI ITT OLVASHATÓAK:
-
Az igazi angol reggeli
-
Croque Monsieur és Croque Madame, na és a francia pirítós
-
Amerikai palacsinta és a lazacos bagel
-
Mit esznek Japánban?
-
Shaksouka, az izraeli reggeli
Hozzászólás zárolva.