HÉVíZI SÉF TANÁCSAI
3 profi tipp a tavaszi életmódváltáshoz
Gyakran nemcsak a természet éled újjá a tavasz beköszöntével, hanem mi magunk is új erőre kapunk. A kellemes idő, a napsütés és az egyre több friss zöldség és gyümölcs a boltok polcain sokunkat motivál arra, hogy változtassunk életmódunkon. Az elhatározásnak azonban egy jó adag elhivatottsággal és kitartással kell párosulnia ahhoz, hogy ne csupán egy múlékony hóbort legyen. Barcza Zoltán, az egyik legismertebb hévízi hotel séfje néhány praktikus tippel segít mindazoknak, akik szeretnének áttérni az egészséges táplálkozásra.
[/bs-text][/vc_column][/vc_row]
- Váltsunk fokozatosan!
Az egészséges táplálkozásra való áttérés sokkal egyszerűbb, ha fokozatosan, apránként változtatunk. Amikor ugyanis egyik napról a másikra elhagyjuk például a zsíros ételeket, a sót, a kristálycukrot, fennáll az esélye annak, hogy néhány napnál tovább nem bírjuk, és annyira hiányozni fognak ezek az ízek, hogy felhagyunk az egészséges életmóddal. A fokozatosság elvét követve azonban, lesz időnk hozzászokni egyes ételek hiányához és természetesen az új ízekhez és alapanyagokhoz is. A látványos és drasztikus váltás helyett tehát haladjunk apró lépésekkel az életmódváltás felé. Hétről-hétre csökkentsük a teánkba vagy kávénkba tett cukor mennyiségét, iktassunk be heti egy húsmentes napot, és kezdjünk el barátkozni a barna rizzsel, valamint a különféle zöldségekkel. Ilyen és ezekhez hasonló kezdő lépésekkel sokkal eredményesebb lehet a váltásunk.
Érdemes továbbá nyitott szemmel járnunk, hiszen számos különleges gasztro eseményen vehetünk részt országszerte. Áprilisban például a Hotel Carbonában rendeztek egy különleges örömfőző estet. 13 hévízi séf vacsoráján leshettünk el ügyes fogásokat, recepteket, ötleteket!
Hozzászólás zárolva.