Facebook hozzászólás
54

A hét alapvető élelmiszer és az élet titkai

Nap, mint nap „Jó tanácsok” özöne áraszt el minket csodálatos kúrákról szólva, a marketing minden fogását bevetve. Nehéz eligazodni közöttük, és kiválasztani a megfelelő táplálkozás alapjait.

Dr. Jean Michel Borys, francia dietetikus és endrokironlógus, 1998 óta több könyvben publikálta gyakorló orvosként és kutatóként szerzett tapasztalatait. Korábbi publikációban a felnőttek és a gyermekek elhízásáról, a diabéteszről és a koleszterin problémákról foglalta össze a szakértő szerzőtársakkal közösen végzett kutatások eredményeit. Idén megjelent könyve: „Megfelelően táplálkozni, megismerni és fogyasztani az élet titkát jelentő 7 alapvető élelmiszert” nagy feltűnést keltett mind szakmai körökben, mind a fogyasztók részéről.

Könyvével erősíti azt az általános orvosi véleményt, mely szerint a helyes étkezés az egészséges és hosszú élet fontos eszköze, a változatos, kiegyensúlyozott és élvezetes táplálkozás a fizikai, szellemi és lelki egyensúly alapja. A könyv azonban elsősorban arról szól, hogy dr. Borys kutatásai és tapasztalatai alapján melyek azok az alapelvek, melyek iránymutatásul szolgálhatnak az egészséges táplálkozáshoz.

„Mára a társadalomban jelentős átalakulások történtek. Kevesebb időt töltünk vásárlással, az ételek elkészítésével és elfogyasztásával. Az élelmiszer előállítás egyre jobban iparosodik. A házon kívüli étkezés egyre jobban terjed mind a gyerekek, mind a felnőttek körében. Olyan változások ezek, melyekhez  ugyan alkalmazkodni kell, azonban az étkezés fontosságát, alapvető modelljeit nem szabad figyelmen kívül hagyni.” – hangsúlyozza Dr. Borys.

Tudni kell, hogy milyen élelmiszerek fontosak, hogyan és hol vásároljunk, hogyan tároljuk, hogyan készítsük el és hogyan fogyasszuk el, hogy csökkentsük a „népbetegségek” kockázatait, elsősorban a szív és érrendszeri betegségeket és a rosszindulatú daganatos betegségeket.

Nem csupán saját kutatásai, hanem más orvosi tanulmányok megállapításait is figyelembe véve Dr. Borys szerint 7 alapvető élelmiszer van, melyek a hosszú élet titkai:

1.)    Étcsokoládé – 100 gr. hetente

2.)    Dió, mogyoró, mandula – naponta 2-5 szem

3.)    Fokhagyma – naponta fél gerezd

4.)    Repceolaj – két evőkanál naponta

5.)    Zöldség és gyümölcs – naponta 400 gr.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Hogyan növeljük kreatívan az intimitás élményét?

Az emberi kapcsolatokban a kölcsönös tisztelet, az érzelmi kötődés és az egymásra hangolódás alapvetően fontos…

Rehabilitáció és egészségmegőrzés Hévízen

A kor előrehaladtával jelentkező mozgásszervi problémák az életminőség jelentős romlását okozhatják, különösen, ha…
1 / 3 462

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!