A hét alapvető élelmiszer és az élet titkai
Nap, mint nap „Jó tanácsok” özöne áraszt el minket csodálatos kúrákról szólva, a marketing minden fogását bevetve. Nehéz eligazodni közöttük, és kiválasztani a megfelelő táplálkozás alapjait.
6.) Hal – 2-3 alkalommal hetente
7.) Bor – egy pohárral étkezés után
Ezek az élelmiszerek azért különösen hasznosak, mert alapvetően védik a szívet és az érrendszert a koleszterin lerakodás és az öregedés (meszesedés és abból fakadó rugalmatlanság) ellen. Ezt elsősorban a repceolaj, a magvak, a bor és a hal segíti elő. Emellett jótékony hatással vannak az idegrendszerre és az érzelmi állapotra (a repceolaj, a csokoládé és a hal), és védenek a rákos sejtek burjánzása ellen (zöldségek, gyümölcsök). Együttes fogyasztásuk csökkenti továbbá a diabetesz kialakulásának és az elhízásnak a veszélyét.
Ezen túlmenően Dr. Borys is hangsúlyozza, hogy nagy figyelmet kell fordítani a vásárlásra: Gondosan el kell olvasni a címkéket – figyelmen kívül hagyva a reklámfogásokat – ki és mikor gyártotta, mit tartalmaz az adott élelmiszer. Fontos, hogy rendben tartsuk az élelmiszerek tárolására szolgáló helységet, illetve a hűtőt is, hogy az otthonunkban ne szenvedjen károsodást az élelmiszer. Az elkészítésnél ügyeljünk a megfelelő „technikára és technológiára”, a fogyasztásnál pedig, az étkezés élvezetére.
Hozzászólás zárolva.