A legnagyobb ajándék karácsonyra: az egészség
A karácsony közeledte egyben azt is jelenti: ilyenkor végre pár napra felfüggeszthetjük a diétát és annyit ehetünk, amennyi jól esik. Aki azonban ügyelni akar a kilókra, az inkább zöldségekkel tömje magát!
Vannak persze olyanok is, akik még az ünnepi időszakban is szigorú étrendet követnek, nem engedélyezve maguknak egyetlen plusz kalóriát sem. Pedig van megoldás arra, hogy karácsonykor se kelljen megvonnunk magunktól semmilyen finom falatot: az ízletes és változatos zöldségköretekből, salátákból szinte bármennyi fogyasztható!
Az ünnepek idején sokan hajlamosak vagyunk már az első falatok után lelkiismeret furdalást érezni, és nem merünk újra szedni az ízletes főételből, nehogy felkússzanak ránk a plusz kilók. Pedig ha egészségtudatosan tervezzük meg a karácsonyi menüt, máris jobb a helyzet: akár háromszor is repetázhatunk, hiszen a finom és tápláló zöldségköretek nem hizlalnak és ráadásul egészségesek, tápanyagban gazdagok is. Másik nagy előnyük, hogy rendkívül gyorsan, könnyen elkészíthetőek, így a háziasszonyok időt spórolhatnak a konyhában a nagy ünnepi sürgés-forgás közepette.
„Rendkívül fontosnak tartom hangsúlyozni, hogy hazánkban a már megszokott burgonya és rizs köretek helyett vagy mellé, kiváló, egészséges alternatívát nyújthatnak a zöldségek. A karácsonyi hagyományos pulyka, csirke vagy hal mellé, bátran tálaljunk sült, párolt, töltött, pürésített vagy csőben sült zöldségköretet: pl. kukoricából, sütőtökből, céklából, babokból, gombából, bébirépából vagy éppen a boltok polcain megtalálható számos zöldségmix egyikéből.
De a salátakedvelőknek sem kell lemondaniuk kedvenceikről, hiszen ezek is tökéletesen megállják helyüket az ünnepi asztalon. A csemegekukoricát például, önmagában, mindenféle ízesítés és öntet nélkül is feltálalhatjuk, hiszen természetesen édes ízével, finom kísérője lehet főfogásunknak” – mondta el Bajor Zsuzsanna, dietetikus, az Ízek és Érzések magazin szakértője.
Hozzászólás zárolva.