A minőségi csokoládé erősít és gyógyít!
A maják által felfedezett kincs mértékkel fogyasztva jótékonyan hat szervezetünkre, erősíti az immunrendszerünket és a gyulladás csökkentő hatású. A csokoládé mindemellett szellemileg is frissítő, hiszen nem csak a koncentrációnk javul tőle, hanem a feszültséget is oldja.
Variációk csokoládéra: lehet fehér, ét, tej, mogyorós, mandulás, chilis és még ezer meg ezerféle. Ízlés kérdése, hogy melyiket választjuk, de a minőségére mindenféleképpen figyeljünk oda!
Pillanatokon belül itt az ünnepi szezon. A boltok polcai roskadásig telnek a csokoládé szinte minden fajtájával: szaloncukrok, mikulások, gigantikus csoki csomagok hívogatnak minket. Az istenek eledelének is nevezett, pár száz éve még gyógyszerként használt édesség jótékony élettani hatásait számos kutatás bizonyítja. A maják által felfedezett kincs mértékkel fogyasztva jótékonyan hat szervezetünkre, erősíti az immunrendszerünket és a gyulladás csökkentő hatású. A csokoládé mindemellett szellemileg is frissítő, hiszen nem csak a koncentrációnk javul tőle, hanem a feszültséget is oldja.
„A csokoládé egyszerűen jó! Az úgynevezett „boldogság-hormon” termelődését a csokoládéfogyasztás is kiváltja, mely során nemcsak kedélyállapotunk javulhat, de fizikai teljesítőképességünk is. A fekete csokinak egyéb jótékony hatása is ismert a véralvadásra.” – mondta el Henter Izabella dietetikus, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének tagja az Édességgyártók Szövetsége által szervezett sajtóeseményen majd hozzátette, hogy a csokoládé antioxidánsban gazdag. Utóbbi lassítja az öregedés kialakulását, továbbá az antioxidánsok egy csoportja, a flavonoidok csökkentik a hajszálerek törékenységét és áteresztő képességét.
„Örömmel látjuk, hogy hazánkban évek óta növekszik azok száma, akik a minőségi, valódi csokoládéból készült édességeket vásárolják meg.” – nyilatkozta Sánta Sándor, a Magyar Édességgyártók Szövetségének elnöke. „A termékek vásárlásánál azonban figyeljünk a csomagoláson feltüntetett információkra és próbáljuk meg előtérbe helyezni a kakaómasszát és kakaóvajat tartalmazó termékeket, melyek élvezeti értékük mellett értékes tápanyagokat is tartalmaznak.”
A minőségi csokoládék fogyasztása mellett, gondoljunk egészségünkre úgy is, hogy naponta legalább 20-30 percet mozgunk, megteremtve ezzel a kiegyensúlyozott és egészséges életmód feltételeit.
forrás: www.edestenyek.hu
Hozzászólás zárolva.