A Nagy Ízutazás
Április első két hetében, minden nap torkos csütörtököt tartott a IX. kerületi Veranda Grill&Wine étterem. Az akció egyben egy gasztro-rekordkísérlet felállítása is volt, amely végül sikerrel zárult, hiszen a kitűzött célt majdnem megduplázta a vendéglátóhely.
Egész pontosan 1975 ember vett részt a két hétig tartó rekordkísérletben, amely majdnem a duplája lett a kitűzött célnak. ” Eredetileg 1000 főt szerettünk volna kiszolgálni a két hét alatt, de akkora volt az érdeklődés, hogy ezt majdnem a duplájára sikeredett. Naponta közel 150 vendég fordult meg nálunk, nekik próbáltunk gasztro-kulturális élményt adni az elmúlt hetekben.” – tette hozzá Kucsera Zoltán étterem vezető.
A óriási érdeklődés mellett, rengeteg étel is fogyott, ami nem csoda hiszen a két hét alatt minden félárba került a résztvevőknek. A legnépszerűbb ételek a libamáj, amiből közel 25 kiló fogyott, illetve a pisztráng és a birka volt, amelyekből közel félszáz kiló fogyott el a rekord kísérlet alatt.
A Veranda egyike annak az 500 étteremnek, melyek részt vesznek a Magyar Turizmus Rt. által idén márciusban elindított Nagy Ízutazás kampányban. A mostani rekordkísérlet is ennek a kampánynak a része, és fő célja a magyar gasztronómia népszerűsítése, hogy a hazai lakosság ismét felfedezze a magyaros, tájjellegű étkezési tradíciókat.
Kucsera Zoltán elmondta, hogy várhatóan az ősszel megismétlik a rekordkísérletet és megpróbálják elérni, hogy két hét alatt 2000 vendégnek nyújtsanak gasztro- kulturális élményt.
Hozzászólás zárolva.