A nagy tésztakérdés
Napjainkban egyre-másra jelennek meg a legújabb diétás módszerek, divatos fogyókúrák. Atkins-diéta, zóna diéta, GI diéta, South Beach-diéta, vércsoport diéta, tejmentes étkezés, és még hosszan sorolhatnánk.
A penne tésztát forrásban lévő vízben feltesszük főni, enyhén sózzuk, majd pár perccel a főzési idő vége előtt a rózsáira szedett brokkolit is beletesszük a vízbe, és együtt készre főzzük. Egy tálban összekeverjük az olívaolajat, balzsamecetet, mustárt és borsot. Hozzátesszük a konzerv tonhal darabokat, az apróra vágott póréhagymát, a kockákra vagy cikkekre vágott paradicsomot és a felaprított zöldpetrezselymet. A brokkolis tésztát leszűrjük, és végül beleforgatjuk a tonhaldarabokkal összekevert öntetbe.
1 adag energia-tartalma: 364 kcal
ZABPELYHES-KAPROS-TÚRÓS GALUSKA (4 személyre):
Hozzávalók:
25 dkg sovány tehéntúró, 10 dkg finomliszt, 5 dkg zabpehely, 2 db tojás 1 dl 1,5%-os tej, 1-2 dl víz, 2 evőkanál (20 g) napraforgóolaj, 2 csokor kapor, ízlés szerint csipetnyi só, 3 dkg margarin, 2 dl 12%-os tejföl (esetleg külön 10 dkg juhtúró és 5 dkg rokfort)
Elkészítése:
A zabpehelyre ráöntjük a tejet, és 15 percre félretesszük. A tojást habosra verjük az 1 dl vízzel, és hozzáadjuk az áttört tehéntúrót, valamint a finomlisztet. Belecsorgatjuk az olajat, hozzátesszük a megmosott és finomra vágott egyik csokor kaprot, majd a tejes zabpehellyel együtt az egészet alaposan összekeverjük. Szükség szerint annyi vizet töltünk még hozzá, hogy a szokásos sűrűségű galuskamassza legyen belőle. Forrásban lévő, bő sós vízbe a szokásos módon kiszaggatjuk, és felolvasztott margarinra szűrve összekeverjük. A tejföllel összedolgozzuk a megmosott és lecsurgatott, finomra metélt másik csokor kaprot, majd ráöntöm a tetejére. (Ha valaki gazdagabban szeretné tálalni, akkor a tejfölben keverjen el 10 dkg-nyi csípős juhtúrót, vagy 5 dkg reszelt rokfortot, és azzal a sütőben forrósítsa át.)
1 adag energia-tartalma: 396 kcal (juhtúró és rokfort sajt nélkül)
Hozzászólás zárolva.