A por nem ellenség!
Ha süteményeidhez te is használsz holland kakaóport, pudingport vagy gyermekednek időnként instant kakaóporból készítesz reggelit, akkor jól tudod, hogy ezek a termékek biztonságosak, és ésszerű keretek között beépítheted az egészséges étrendbe. Az italporokkal szemben azonban máig nagy az ellenérzés, pedig a tea, limonádé vagy jegeskávé italpor ugyanolyan szigorú biztonsági körülmények között készül, és ugyanúgy illeszkedhet az étrendbe, mint az egyelőre gyakrabban használt késztermékek. Ráadásul a minőségre odafigyelő cégek fogyasztóbarát termékei természetes alapanyagokból készülnek; sem mesterséges színezék, sem tartósítószer vagy ízfokozó nincs bennük, felhasználásuk pedig gyors, kényelmes; sőt, környezetkímélőbb és olcsóbb is mint az előre kikevert, palackos kiszerelésben kapható italoké.
Ami por alapú vagy instant, az emberek hajlamosak úgy gondolni, hogy az eleve rossz, káros és egészségtelen. A hosszabb eltarthatóság, a gyors oldódás sokakat arra enged következtetni, hogy ezek az élelmiszerek biztos tele vannak vegyszerrel, tartósítóval, mesterséges színezékkel, ízfokozóval. A tényeket Prohászka Ottó vegyészmérnök, élelmiszeripari technológus szakmérnök, az egyik legismertebb hazai porgyár tulajdonos-ügyvezetője mondta el.
– A silány minőségű termékek igencsak lehúzzák a por alapú élelmiszerek, azon belül is az italporok elfogadottságát, kedveltségét. Az általánosítást tekintve a városi legenda igazságalapja pusztán azon gyártókra érvényes, akik az alacsony árat helyezik a minőségi alapanyagok és korszerű gyártási technológia elé. Ők azok, akik rossz minőségű és valóban káros íz-, színezék-, állagjavítókat használnak, olcsón árulják termékeiket és így ösztönöznek vásárlásra.
Tudok olyan gyártóról, aki még a csomagolás előtt illataromát permetez az italpor tetejére, frissességet imitálva. Mindezek mások kárára, valóban negatív reklámot csinálnak a por alapú élelmiszereknek, köztük a jegeskávé és jegestea italporoknak vagy az instant kakaónak. A fogyasztók jelentős hányada sajnos nincs tisztában azzal, hogy vannak gyártók – közöttük mi is –, akik korszerű technológiával és minőségi alapanyagok használatával olyan portermékeket állítanak elő, amelyek egyáltalán nem tartalmaznak tartósítószert, mesterséges színezékektől és ízfokozóktól (pl. nátrium-glutamáttól) is mentesek. –
Összegyűjtöttük, hogy miért érdemes jó minőségű italport vásárolni: semmivel több cukrot nem tartalmaznak, mint az előre palackozott termékek, nem kell cipelni a flakonokat vagy üvegeket, gazdaságosabbak, környezetkímélőbbek, és egy pici helyen mindenhova magaddal viheted… És tudod, a puding próbája az evés!
Hozzászólás zárolva.