A stressz felfalja a sejtjeidet! Védekezz!
Vajon miért ürül ki a stressz alatt lévő ember szervezetéből gyorsabban a sejtépítéshez szükséges anyag? Miért kell pótolnia azt a mindennapi, akár egészséges táplálkozáson kívül is olyan szerekkel, amelyekben megtalálhatóak a menedzser életvitelhez nélkülözhetetlen energiát adó hatékony szerek, a vitaminok, az ásványi anyagok, a nyomelemek?
Csak testi szinten
Az immunrendszerünk állapota erősen függ életmódunktól, leterheltségünk fokától, gondolkodásunktól. Az emberi test pedig tökéletesen működő biológiai gépezet, melyet még elrontani is nehéz, de az embereknek sikerül. A lelki, gondolkodásbeli problémák, a folyamatos stresszekre adott hibás válaszok, a rossz feldolgozások fokozatosan robbantják le testünk tartalékait, öngyógyító képességét.
De most foglalkozzunk csak a testtel!
Az emberi test önmagában képes felépíteni, fenntartani, kijavítani, megújítani önmagát, ha… Feltéve, ha megadjuk neki azokat a tápanyagokat, energiaforrásokat, amelyekből erre a fantasztikus teljesítményre képes.
Sejtjeink működése, megújulása, kicserélődése érdekében testünknek energiaforrásokra: fehérjékre, zsírokra, szénhidrátokra, valamint vitaminokra és ásványi anyagokra, nyomelemekre van szüksége.
Táplálkozásunkkal tudjuk csak a sejtműködéshez szükséges anyagokat bevinni szervezetünkbe. Jó lenne, ha az élelmiszerekbe benne volna minden, és pedig megfelelő mennyiségben, amire szükségünk van ahhoz, hogy testünk jól szolgáljon bennünket; ne legyen alulműködéses, sejtjeink megfelelő táplálkozással tudják dolgukat végezni. Alulműködés esetén jön a betegség.
De sajnos korunk emberének már nem adatik meg, hogy megfelelő tápértékű táplálékot vegyen magához. Minőségi éhezésnek hívja a szakirodalom azt a jelenséget, hogy ugyan sokat eszünk, de nem eleget. Hiába vesszük magunkhoz a megfelelő mennyiséget, még akár választékban is a megfelelőt, ha hiányzik ételeinkből a jó minőségű sejtépítő anyag, és nagyon kevés bennük a mikrotápanyag (vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek).
Civilizációs mérgek
E lap hasábjain már nagyon sokszor leírtuk, hogy az élelmiszeripar „nagy adománya” az egészségtelen, nagyon sok mesterséges, káros anyagot tartalmazó élelmiszer. A növény- és állattenyésztés iparszerűvé tétele következtében kiszipolyozott, tápanyaghiányos, agyonvegyszerezett a föld, genetikailag és más módon drasztikusan lecsökkentett a gyümölcsök, zöldségek, állatok húsának tápanyagtartalma, viszont károsanyag-tartalmuk megnőtt. Ha a ma boltban kapható zöldségekből és gyümölcsökből akarnánk vitamin-, antioxidáns- és flavinoid-igényünket kielégíteni, naponta minimum hat kilót kéne megennünk belőlük. Azok vegyszertartalmával együtt.
Hozzászólás zárolva.