Facebook hozzászólás
1 073

„Az evés nagy részben lelki ügy”

Dénes Dóra az autoimmun betegsége miatt kezdett el egészségesen étkezni. A diéta kezdetben csak kezelésként működött, mára viszont szenvedéllyé, hivatássá vált. Dóra blogja az Édes Pofa pedig egyre sikeresebb lett.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dénes Dóra (@edespofablog)

Milyen problémákkal fordulnak hozzád leggyakrabban a szülök?

Az olvasók általában a hozzátáplálásról kérdeznek, vagy olyanokról, hogyan süssenek gyümölccsel, vagy hogy egy közepesen népszerű zöldséget, mondjuk a padlizsánt hogyan készítsék el, hogy a gyerekük elfogadja. Az étrend tanácsadásomon komplexebb esetek vannak akár várandósság, szoptatás, hozzátáplálás, válogatósság témában. Jellemző, hogy egy család egészét érinti, ha az egyikük intolerancia miatt, a másikuk például hisztamin érzékenység miatt más-más ételeket ehet, és mindezt a szülőnek az összes egyéb feladata mellett kell megvalósítania. Ezért is próbálom a lehető leggyakorlatiasabb megoldásokat megtalálni menütervezéssel, beszerzési helyekkel, receptekkel. Imádom, amikor nincsen egészségügyi probléma, a család mégis úgy dönt, hogy le szeretnének jönni a cukorról. Csak hát az ott van a konzervektől a tésztaszószaikon át az üdítőkig mindenben, így nyomniuk kell egy nagy újraindítás gombot.

Aki hozzád fordul, lehetősége van a személyes tanácsadásra is. Mit jelent ez pontosan, miből áll a vendégeiddel közös munka?

Szeretnék teljes képet kapni a vendégem, illetve ha családról van szó, az ő egészségi állapotukról és étkezési szokásaikról. Mikor, hogyan főznek, hányszor esznek, isznak, hogyan, mit? Mi hogyan hat rájuk, mik a kedvenceik, miket nem szeretnek, milyen a viszonyuk az ételekhez? Sokszor saját gyerekkori emlékeikről is kérdezem őket, mert az evés nagy részben lelki ügy. Meghatározzuk a célokat és annak megfelelően kapnak tőlem egy részletes étrend tervet, programot. A főzés gyakorlatára hangsúlyt fektetek: segítek a menütervezésben, tárolási, újrahasznosítási tippeket adok.

Nagyon aktív vagy a social médiában is és gondolom a mindennapokban is. Ebből következően biztosan tele vagy tervekkel is. Elárulod mire készülsz a közeljövőben?

Szeretnék videós anyagokat készíteni, amire eddig nem volt időm, főleg az elmúlt másfél év terhelése miatt. Rengeteg a mondanivalóm, de mindenkinek kevés ideje van olvasni. A tanulásban pedig a növényi hatóanyagok mélyebb megismerése a következő célom, mert egy étrend önmagában nem mindent tud megoldani.

Még több interjú:

Modernkori legyezők megálmodója
„Nem feszengek amiatt, hogy nem vagyok konfekció méret”





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!