Boldog születésnapod lehet Zorán!
Találtam egy régi cikket, ami engem megfogott. . Ő Zorán társa, Hegyi Barbara.
Felment a legény a fára?
Ha lett volna fa! Vettem, kimagoztam, rászórtam a cukrot, ráöntöttem a konyakot. Így minden télen volt egy kis konyakos meggy a kamrában. De grapefruitot is raktam már el.
Babra munka lehet.
Hát, ha van macerás történet, akkor ez az! A gerezdeket le kell hártyázni, s csak utána öntheted le cukorsziruppal, amelyben ott a fahéj és a szegfűszeg. Egy ültödben úgy eszed meg, mint a semmit!
Savanyúságot is szokott elrakni?
Kovászos uborkát minden nyáron. Káposztát azonban nem savanyítok. Annyi időm nincs. Végül is nem szakácsnő vagyok, nem ez a fő foglalkozásom. Vagy mentem volna inkább annak? Százhatvan kilós lennék, és csak főznék és főznék.
Ha valami meglepetéssel akar előrukkolni… mondjuk, egy vígszínházi buliban mivel lepte meg legutóbb a kollégáit?
A Sok hűhó semmiért 150. előadása után buliztunk nemrég. Vadkacsamájból csináltam pástétomot, s áfonyával tálaltam. De van egy másik specialitásom is: a fokhagymás-zöldfűszeres sajtkrém. Úgy tűnt, azt is szerették a kollégák.
Hány napig tudna megélni a házi tartalékaiból?
Hetekig biztosan. Nagy a mélyhűtőnk, sok minden elfér benne. Szeretem, ha tudom, hogy van mihez nyúlni.
Van olyan étel, amelytől kimondottan irtózik?
A rántott velőnek nem vagyok a barátja. A körömpörköltet viszont én is megfőzöm.
Meglepetés?
Amikor én lepem meg saját magamat? Az is előfordul néha. Legutóbb például a sárgaborsó-főzelék volt ilyen. Meghallottam, és valahogy beállt az agyamba. Vettem a piacon füstölt bordát, olyan egészen vékony pléholdalast, és belefőztem a tejszínes sárgaborsó-főzelékbe. Természetesen nem maradt ki belőle a kolbász és az újhagyma sem, a végeredmény pedig üvöltött a sör után.
Rozi már átveszi olykor a stafétabotot?
Hozzászólás zárolva.