Facebook hozzászólás
160

Borünnepet rendeznek Szombathelyen

Első ízben, ám hagyományteremtő szándékkal rendezik meg szeptember 20-21-én Szombathelyen a Bacchus Kertje elnevezésű programsorozatot, amelyet a bor helyi ünnepévé kívánnak tenni a szervezők.

Szombathelyen a főszerepben: a bor – Kép: Pixabay

A Savaria Történelmi Karnevál egyik legsikeresebb helyszíne volt az utóbbi években a Borok Utcája, ez adta az őszi borünnep ötletét, amelynek helyszínéül a volt Ferences-kertben áprilistól október végéig nyitva tartó Történelmi Témaparkot választották. A szervezők reményei szerint olyan kulturális és gasztronómiai programmal ajándékozhatják meg a közönséget, amelyet hagyományt teremtve, Szombathely és a közalapítvány évente kétszer, tavasszal és ősszel is megrendezhet.

Szommer Ildikó, az alapítvány kuratóriumának tagja, a rendezvény egyik főszervezője szerint Szombathely ugyan nem bortermő vidék, de az itt élők szeretik a jó borokat, éppen ezért bíznak a rendezvény sikerében.

Ismertetése szerint a Ferences-kertben pénteken délután négy órakor lesz verklimuzsikával kísért kapunyitás, majd a Boglya Zenekar és néptáncosok szórakoztatják a betérőket. Ezután két zenekar, a Timi & Hot Stuff és a Hot Jazz Band lép a színpadra. Szombaton délután két órától egy tamburazenekar, majd helyi zenészek, délután négytől pedig Badár Sándor humorista szórakoztatja a közönséget. Este előbb a Parno Graszt ad koncertet, majd tűztáncosok lépnek fel.

A színpadi programok mellett a Pannon-térség borászai kínálják majd boraikat, de kóstolni lehet pálinkát és más gasztronómiai csemegéket is. Pammer István, az Európai Borlovagrend Magyarországi Konzulátusának konzulja a sajtótájékoztatón elmondta: a borlovagrend magyarországi legátusa októberben ünnepli fennállásának 10. évfordulóját, ebből az alkalomból szombat délután a rendezvényhez kapcsolódva tartják meg ünnepségüket.

 

Harcsaszeletek szőlős-boros mártásban
Ha valami van, ami miatt örülhetünk az ősznek, az a finom szőlő és a hamarosan induló szüreti szezon. Friss szőlővel és édes borral ajánlunk egy receptet.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!