FEDEZZÜK FEL ISMÉT!
Csapvíz: igyuk, vagy ne igyuk?
Tiszta, finom, friss – ezek a legfontosabb tulajdonságok, amiket elvárunk a hazai csapvíztől, derül ki egy nyáron végzett lakossági felmérésből. Nem csoda, hiszen a csapvíz a legszigorúbban ellenőrzött élelmiszerünk. Mégis, ivóvízként a felhasználási listán csupán ötödik helyen szerepel a csapvíz, ugyanis tisztálkodásra, mosásra, főzésre és takarításra is többen használják azt. Október 21. a Földünk világnapja, ezért az sem mindegy, hogy a csapvízzel mennyi műanyagtól mentjük meg bolygónkat.
„A tiszta ivóvíz a legértékesebb forrásaink egyike. Ezért veszünk részt aktívan abban a társadalmi szemléletformálásban, amelynek célja, hogy a természetes vízkör védelme mellett most a hazai települési vízgazdálkodás is figyelmet kapjon” – mondta Dr. Samu Andrea, a WWF Magyarország Élő Folyók programjának szakértője a civil szervezet Facebook oldalán is megjelenő kampány kapcsán.
Meg kell tanulnunk értékként tekinteni arra, hogy a természet vizet nyújt számunkra, amelyből a szolgáltatók ivóvizet állítanak elő, és biztosítanunk kell, hogy ez a jövőben is jó minőségben juthasson el a lakossághoz. Most induló közösségi média kampányunkban is a csapvíz értékére hívjuk fel a figyelmet, ezzel szeretnénk tudatosítani, hogy az ivóvíz útját a földtani rendszerek épségétől kezdve egészen a csapig óvni és biztonságosan fenntartani szükséges – fejezte be a szakértő.
Olvassátok el a témában ezeket is:
Hozzászólás zárolva.