Egészségkúra, wellnessétrend
Sosem árt egy kis egészségkúrára fogni magunkat. Nemcsak méregteleníthetünk, s fölösleges kilóktól szabadulhatunk meg, de a szervezet „vitálraktárát” is feltölthetjük, ha zöldséget-gyümölcsöt és nem utolsósorban természetes csírákat iktatunk étrendünkbe.
Vöröshagymacsíra: vitaminokban, ásványi anyagokban és klorofilban gazdag. Kiváló immunrendszer-erősítő, vértisztító, vírusölő, gyorsítja a sérülések, fekélyek gyógyulását, a sérült bőr regenerálódását.
Csírareceptek
A legjobb, ha salátába, kefírbe vagy joghurtba keverjük, de készíthetünk retekcsírás omlettet, vaj-, túró- és sajtkrémet is, desszertként búzacsírás-túrós palacsintát, italként pedig citrommal, mézzel összeturmixolva finom vitaminbomba-üdítőt. Mivel legtöbbjük semleges vagy kellemesen fűszeres, esetleg picit édeskés ízű, a hagyományos leveseket, főzelékeket, zöldségrakottasokat is gazdagíthatjuk, „fűszerezhetjük" velük. Egyre vigyázzunk: csak a végén adjuk a főtt, sült ételhez, a melegítéstől ugyanis elpusztulnak a bennük lévő értékes enzimek.
Fotó: Bartos Gyula
A cikk a Konyha&Fürdő magazin 2010/1. számában jelent meg.
Hozzászólás zárolva.