Facebook hozzászólás
673

EGY TŐKE, EGY PALACK

Egy majdnem elfeledett magyar borvidék

Már a római kortól ismert volt a zalai bortermelés, mégis, a vidékről, e tekintetben alig tudunk valamit. Pedig igazán figyelemre méltó borokat alkotnak a helyiek. Igaz, a ma gazdái más-más fajtákban látják a vidék jövőjét, de ennek fő oka, hogy a különleges, és igen különböző termőtalajokon más és más típusok érzik jól magukat. A Bussay Pincészet gyönyörű, testes borai csak saját, csak minőségi szőlőkből készülnek. Meg kell kóstolni!

Bátran ajánlanám a Balaton nyugati medencéjétől a Kis-Balatonig terjedő Zalai borvidék friss, üde, illatos, időnként kicsit fűszeres borait a közeledő húsvéti ünnepekhez. A tavasz, illetve a családi, baráti összejövetelek fogásaihoz, például bárányhoz, nyúlhoz igazán méltó kísérők. Próbáljátok ki, mert mint kiderült, a Bussay boroknak nemcsak lelke van![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Egyszerű spanyol mandulás sütemény

Spanyol mandulás sütemény, Kép: pxhere
Kép: pxhere

Mindig vidámság tölt el, ha a spanyol, sőt kiváltképp, ha a katalán konyháról esik szó. Ezt a receptet egy barcelonai forgatásomkor kóstolhattam meg, és már akkor beleszerettem. Isteni finom, és a magyar konyhához is remekül passzul. Kitűnő ötlet mondjuk egy gulyás után. Jól illik hozzá a mediterrán ízvilágú bor.A férjem imádja!





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!