Facebook hozzászólás
144

Egyensúlyban a kilókkal

Francia élelmezési szakemberek, orvosok, dietetikusok és informatikusok egy csoportja 20 éves, több mint százezer páciens részvételével végzett kísérleti, kutató munka alapján alakította ki a LeDiet elnevezésű módszert a súlyproblémák leküzdésére.A módszer két, lényeges alapkérdésre is választ ad: Milyen fogyókúrát kövessünk, hogy ne szenvedjünk? Hogyan kerüljük el, hogy a leadott kilók ne rakódjanak vissza a fogyókúra után?

Miközben a nők nagy többsége, s a férfiak egyre szélesebb rétege is elégedetlen súlyával, s újabb és újabb fogyókúrás módszerekkel sanyargatja magát, francia szakemberek egy csoportja azt állítja, a felesleges kilóktól való megszabadulás, és az ideális súly megtartásának titka a kiegyensúlyozott táplálkozás. Élelmezési szakemberek, orvosok, dietetikusok és informatikusok egy csoportja 20 éves, több mint százezer páciens részvételével végzett kísérleti, kutató munka alapján alakította ki a LeDiet elnevezésű módszert a súlyproblémák leküzdésére.

A módszer két, lényeges alapkérdésre is választ ad: Milyen fogyókúrát kövessünk, hogy ne szenvedjünk? Hogyan kerüljük el, hogy a leadott kilók ne rakódjanak vissza a fogyókúra után?

A fogyókúrás receptek nagy része ugyanis tele van tiltásokkal, megvonásokkal, időbeli korlátokkal, ami nem csupán szenvedést okozhat a diéta alatt, hanem a társadalmi érintkezésben, családi életben is zavaró. Ráadásul a sikerélmény sem tartós, hiszen a kúra végeztével ki-ki visszatér korábbi táplálkozási szokásához, s a kilók elkezdenek szépen újra gyűlni.

A LeDiet módszer a következő fő szempontokon alapszik:

– nem tiltja teljesen egyik, vagy másik élelmiszer fogyasztását

– 7 csoportba sorolva az élelmiszerfajtákat, alapvető összetevőik alapján, azok arányos és kiegynsúlyozott fogyasztását javasolja

– nem napi, hanem heti kiegyensúlyozottságot javasol

– kalória bevitel arányokat határoz meg, s nem konkrét kalória mennyiségeket, figyelembe véve természetesen, hogy a fogyáshoz összességében kevesebb kalóriát kell bevinni, mint amennyit a szervezet felhasznál.

Élelmiszer csoportok:

1.) Húsok, halak és tojások: protein és vas szállítók

2.) Tejtermékek: protein és kálcium bevitel

3. Zsírtartalmú élelmiszerek: lipidek, A, D, és E vitamin, valamint az alapvető zsírsavak forrásai

4.) Gyümölcsök és zöldségek: rost anyagok, vitaminok, különösen a C-vitamin, ásványi sók, folyadék hordozói

5.) Keményítő tartalmú élelmiszerek, gabonafélék és kenyér: a szénhidrátok, a növényi proteinek és a B vitaminok hordozói.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!