Facebook hozzászólás
199

Előzzük meg az őszi megfázásokat csodaszerekkel

Itt van az ősz, itt van újra, s bár napközben még meleg van, nem kell több könnyű nyári ruháknál, cipellőknél, reggel és este már hűvösebb van. Ha reggel túlságosan felöltözünk, akkor nappal lesz melegünk, ha pedig nem, akkor az első szellőnél könnyen megfázunk. Persze csak akkor, ha nincs rendben az immunrendszerünk. Szerencsére a nyár azért többnyire telepakolta vitaminokkal szervezetünk kamráját, így általában megerősödve vághatunk neki az őszi szezonnak. De hogy ez így is maradjon, és ne fázzunk meg azonnal, ahogy megfúj bennünket a szél, azért tenni kell.

A másik csodaszer, amelyről talán méltatlanul keveset tudunk, a gyömbér. A gyömbér természetes fájdalomcsillapító, görcsoldó, és gyulladáscsökkentő, segít leküzdeni a megfázással járó gyulladásos állapotokat, és a megelőzésben is nagy segítségünkre van. Az alábbi ital tehát nemcsak finom, hanem rendkívül jó szolgálatot is tesz egészségünk megőrzésében, fitten tart, hogy messziről elkerüljenek bennünket az őszi megfázások.

Gyömbéres-mézes-vaníliás tej
• 1 l Tolle 2,8% ESL tej
• 2 teáskanál reszelt friss gyömbér
• 2 evőkanál méz – ízlés szerint lehet több is
• kevés vaníliakivonat

A tejet felforraljuk a reszelt gyömbérrel és a vaníliával, közben hozzákeverjük a mézet, ízlés szerint. Szűrjük át, hogy egy igazán krémes finom italt kapjunk és máris fogyaszthatjuk. Aki szereti inkább elrágcsálni a gyömbérdarabkákat, az a szűrést kihagyhatja, úgy is nagyon finom.
További immunerősítő receptek itt: www.tolle.hu





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!