FOKHAGYMAILLAT AZ ERDŐK MÉLYÉN
Ettől még a medve is erőre kap
A szokottnál korábban előbukkantak a medvehagyma levelei az erdő aljnövényzetéből a gyenge télnek köszönhetően. ami visszavonhatatlanul azt jelenti, hogy megérkezett hozzánk a tavasz. Ennek a fokhagymaillatú vitaminbombának a gyógyító hatása már régóta köztudott, leveleit nyersen, illetve ételek összetevőjeként is fogyasztják. Habár a dél-dunántúli régióban sűrűn megtalálható a növény, nem árt tudni néhány hasznos információt a gyűjtéséről.
Somogy megyében a medvehagyma gyűjtésére a SEFAG Zrt. zselici, kaposvári és iharosi erdészete által kezelt, arra alkalmas területrészeken van lehetőség.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]
Medvehagyma és csibe, azaz az ízek netovábbja
„Szóval, azt hiszem, ebbe az ételbe (majdnem gondolkodás nélkül) minden finomságot beletettem. A medvehagymának eleve szezonja van. A gombát imádom a fehérborral. A bársonyos tört burgonyáról csak annyit, hogy a meglátni és megszeretni kategóriájába tartozik. A burgonyáról, azért még annyit, hogy ezt a köretet, szlovén kollégáktól lestem el. Lényegében tört burgonya, ami leves (levesben főtt) zöldségekkel együtt kell összetörni, illetve ez adja meg a „bársonyos” ízvilágát.” Így ajánlotta húsvéti receptjét az őrülten jó ételek szakértője.
Hozzászólás zárolva.