HOMEOPÁTIA KISGYEREKESEKNEK
Így kerüljük el a betegségeket az ünnepek előtt
Hamarosan lehull az első hó, közelednek az ünnepek, azonban a kisgyermekes családokban a csodavárást gyakran betegségek rontják el. Óvodás korú gyermekeknél kezdődik az az időszak, amikor a betegségek, és az orrfújás szinte mindennapossá válnak. Hogyan óvjuk meg a kicsiket, hogyan pallérozzuk immunrendszerüket a közösségbe kerülés után? Dr. Sebő Zsuzsanna homeopata gyermekorvos most néhány jó tanáccsal igyekszik ellátni az aggódó anyukákat és apukákat.
− Mivel tudnám a gyermekem immunrendszerét megerősíteni, hogy ne legyen beteg egész télen?” – teszi fel a kérdést sok szülő a szakembernek. Dr Sebő Zsuzsa most összefoglalja a legfontosabb tudnivalókat ezzel kapcsolatban.
Létezik „tuti” megoldás?
− Mindenek előtt fontos leszögezni, hogy nincs egyetlen csodamódszer sem, amivel a kisgyermek biztosan ellenállóvá válik a közösségi fertőzésekkel szemben. Ez nem is lenne jó, hiszen az immunrendszernek a kisebb megbetegedésekben is dolgoznia kell, immunanyagokat kell termelnie, melyek aztán később egy részleges védelmet adhatnak egy aktuális fertőzésnél. A különböző „immunerősítő szerek” és módszerek eltérő módon hatnak, és minden gyermek reakciója más – ecsetelte az orvos.
Életmód, minden előtt!
A legfontosabb az életmóddal, táplálkozással kapcsolatos tanácsok betartása. Egészségünk fenntartásában a táplálkozás és az étrend minősége az egyik legfontosabb tényező. Fontos, hogy a gyerekeknek változatos és minőségileg megfelelő étrendjük legyen, ami azt jelenti, hogy helyes arányban kell tartalmaznia a fehérjét, szénhidrátot, zsírokat. Feltétlenül szükséges alap az elegendő vitaminban, ásványi anyagban, ballasztokban, valamint egyéb mikro- és makroelemekben gazdag nyers ételek fogyasztása. Amit megfőzünk, abban már nem található meg az a vitamin és egyéb, az életfunkciókhoz szükséges mennyiségű anyag, amire a szervezetünknek feltétlenül szüksége van! Naponta többször fogyasszunk gyümölcsöt, zöldséget nyersen, például különböző csírákat, salátákat, gyümölcsöket, sárgarépát, dióféléket, savanyú káposztákat. Fontos a teljes kiőrlésű pékáru fogyasztása, a kevés cukor, illetve az állati zsiradékban gazdag ételek mellőzése! Térjünk át a hidegen sajtolt növényi olajok használatára, és ne feledkezzünk meg egy fontos természetes vitaminforrásról, a mézről sem!
Hozzászólás zárolva.