Facebook hozzászólás
190

India ízei: Egészség és önmegvalósítás egy tányéron

Mitől lesz indiai a konyha? Valóban fogyókúrás a vegetáriánus étkezés? A hétvégén erre keressük a választ! Slim Expo Govinda Életmód-sarok. 3 nap, 108 varázslatos egészségtipp. Amikor az ízek gyógyítanak… 

Étkezés, egészség, fogyás: a jó emésztés
A bölcsek ezek elkészítése mellett a fogyasztás módját is ismerik, azt, hogy mikor, milyen napszakban érdemes étkezni, mikor, milyen alapanyagokat szükséges használni vagy kell épp elkerülni, és azt is, hogy az ételeket milyen sorrendben érdemes elfogyasztani.

Mivel az indiai konyha egyben gyógyító is, ezért a táplálék helyes összeválogatásával elérhetjük, hogy személyes testi-lelkitípusunk (prakriti), alkatunk szerint étkezzünk és saját személyes kilengéseinket önállóan orvosoljuk. Az ízélmény mellett ez a tudás abban is segítségünkre lehet, hogy energikusabbak, aktívabbak legyünk, és nyugodtabb tudatállapotban az élet végső céljáról elmélkedhessünk. A testet és szellemet tápláló ételek által tökéletes harmóniába kerülhetünk, amely kedvez a fogyásnak. A méreganyagok lassan és hatékonyan ürülnek ki szervezetünkből, miközben életerőnk, aktivitásunk megmarad. Az ideális testsúlyt így nem koplalva, fogyózva, hanem étrendet váltva érhetjük el, miközben átadjuk magunkat az ízek áradatának.

Mik az indiai konyhaművészet leggyakrabban használt alapanyagai?
A mungóbab, a rizs és más gabonák, a paradicsom, padlizsán, a joghurt, és a körd vagy házisajt, a mandula és más olajos magvak.

Melyek a legkülönlegesebb fűszerek, amik feledhetetlenné teszik?
A hing vagy asafoetida (hagyma helyett), a kurkuma, római kömény, chili, ánizs, fahéj, és a fekete só.

Melyek a védikus szakácsművészet által ajánlott legegészségesebb ételek?
A hüvelyesek, bab, lencse, csicseriborsó, a kenyérlepények, pl. a csapáti, a joghurt és a shak, vagyis spenót.

Indiai főzőshow és ájurvédás életmód tanácsadás
Azok, akik szívesen megismerkednének a tradicionális indiai konyhaművészet remekeivel, érdemes ellátogatniuk a Slim Expora, ahol Stefán Helga (Hemangi deví dászí) a hétvége során három alkalommal is látványos főzőbemutatót tart.
A konyhatitkok ellesése mellett azt is megtudhatjuk, miért egészségesek ezek az ételek, és hogyan és miért tudunk a vega étrenddel fogyni, arányosabb alkatot elérni. Főzőshow időpontok: Március 11., péntek 17:00-18:00, március 12., szombat 11:00-12:00, március 13. vasárnap 14:00-15:00.

A hétvégén a Govinda Életmódközpont standjánál lehetőség nyílik ingyenes ájurvédás életmód tanácsadáson részt venni, de bepillantást nyerhetünk Helga receptes könyvébe, a Kerttől a konyháig című kötetbe is, amelyben évszakok szerint, házi, biotermelői jártassággal egybekötve ismerhetjük meg a legfinomabb lakto-vegetáriánus idénytelek elkészítését. Így az olcsó és finom elvét követve, a természettel összhangba kerülve étkezhetünk egész évben! A tápanyagokból pedig minden a megfelelő pillanatban hasznosul.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!