Facebook hozzászólás
1 537

TERMÉSZET ÖLÉN

Júdás megbukott Lengyelországban

Inkább néznéd viking rockernek, mint az abasári általános iskola igazgatójának vagy a környék legismertebb borászának. Az örök tanulás, az organikus szőlőművelés, az igazi natúr borok készítésének legnagyobb híve. Élete célja, hogy a legelőkelőbb éttermek séfjei olyan fantáziát lássanak boraiban, hogy különböző fogásokat álmodjanak meg azokhoz. Hitvallása másik szerelmére, a tanításra is érvényes.

A Saár 2016-os olaszrizling derítetlen, kristály tiszta bor. Egy fárasztó, keveréses eljárással készül. Nagyon kellemes!

A többszörösét tudná eladni csak Norvégiában és az Egyesült Államokban a Ravatalnak. A 2016-os olaszrizling készítésekor egy új metódust próbáltak ki apukájával. Az érlelődő must tetejéről leszedték az egyébként természetesen képződő „gázpaplant”. Erre képződött rajta egy hártya. Viszont annyira sokszor kóstolgatták, hogy a végén egyszerűen bűn rossznak tartották, nem is foglalkoztak vele. Onnantól ez a réteg tökéletesen záródott, és egyszerűen valami csoda készült. Isteni lett, amikor az édesapa megszagolta, megkóstolta, elsőként a krizantém illata jutott eszébe, és csak annyit mondott: ravatal. A bor viszont éppen akkor született, és úgy tűnik halhatatlan! (Mellesleg Koreában a krizantém a szerelem virága!)[/bs-text][/vc_column][/vc_row]

Major Levente a Wineglass klubban, Kép: László Márta
Major Levente a Wineglass klubban, Kép: László Márta

Major Leventének  – és nekem is – egyik kedvence a 2016-os rajnai rizling. Nagy bánatomra nálunk nincs forgalomban. Megint más technológiának köszönhetően érezhető benne egy csöppnyi szénsavasság, ami lenyűgözővé teszi!

40 éves tőkéről származik a virágos illatú, 2016-os irsai. A borász szerint ez a felejthető tétel nála, bár tavasszal, nyáron sokan kedvelik a bulikban. Szerinte nem véletlen, hogy a Michelin-csillagos éttermekben nem tartanak irsait…

Irsai olvivér, Kép: László Márta
Kép: László Márta

Ezzel ellentétben nagyon hisz a kékfrankosban, amiből egy 2015-öst kóstolhattunk. Szerinte minden ízében benne van az abasári talaj íze.

Teljesen más világ a 2013-as olaszrizling, a Cibike. Míg az összes többi száraz, ez egy félédes bor. Nagy feladat volt számra, mert ez egy teljesen más életérzést, egy új hozzáállást követel. Mádi barátaitól tanult, mert a Tokaji borvidéken tudnak legtöbbet erről a „műfajról”. Tavaly kezdték palackozni. Én biztosan egy elegáns vacsora desszertjéhez, egy jó kis vasárnap délutáni sütizéshez ajánlanám.

Szent Anna kápolna, Abasár, Kép: wikipedia
Szent Anna kápolna, Abasár, Kép: wikipedia
Major Attila szerint minden a szőlőn múlik, ha nincs rendben, buktak mindent. Élete másik csücskében, a helyi általános iskolában is ezt vallja. Ha a gyerekeket most nem tanítják meg az alapokra, később óriási bajok jönnek. A palántákat nevelni, szeretni, oktatni kell. gördeszkát, könyvet vesz nekik. Tudjanak, és szeressenek olvasni, ez a legfontosabb – vallja!…





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Eljegyzési ajándékötletek a jegyespár hölgytagjának

Az eljegyzés egy életre szóló lépés, melynek során a páros megteszi az első lépést, hogy összekösse az életét. A…

Egy történet, amit érdemes megismeri a mózeskosárról

Első hallásra talán furcsának tűnhet, hogy miért nevezik így a babakocsi egyik részét. A titulus viszont egy nagyon…
1 / 3 454

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!