TERMÉSZET ÖLÉN
Júdás megbukott Lengyelországban
Inkább néznéd viking rockernek, mint az abasári általános iskola igazgatójának vagy a környék legismertebb borászának. Az örök tanulás, az organikus szőlőművelés, az igazi natúr borok készítésének legnagyobb híve. Élete célja, hogy a legelőkelőbb éttermek séfjei olyan fantáziát lássanak boraiban, hogy különböző fogásokat álmodjanak meg azokhoz. Hitvallása másik szerelmére, a tanításra is érvényes.
Akarva, akaratlanul Petői: Az Apostolának sorai jutottok eszembe:
„A szőlőszem kicsiny gyümölcs,
Egy nyár kell hozzá mégis, hogy megérjék.
A föld is egy gyümölcs, egy nagy gyümölcs, szőlőszemnek egy nyár
Kell, hány nem kell e nagy gyümölcsnek,
Amig megérik?…[/bs-text][/vc_column][/vc_row]
Grassalkovich gróg nagy gombját újra felvarrták
Bár az ősz már itt toporog az ajtóban, a rozét nem engedjük a nyárral elfeledni. Reneszánszát éli a rozé – nemcsak nálunk, az egész világon. A mátrai Nagygombos klímája kiegyenlítettebb az ország déli vidékeihez képest, és ezért pompás, zamatos szőlő terem a rozéhoz. Takács-Barta Anna borász mindig a természetességre törekszik, és hiszi, ha a rozét nem siettetjük, meghálálja – már az első kortynál.
Hozzászólás zárolva.