Facebook hozzászólás
125

Kalciummal a csontritkulás ellen

20-25 éves korig az elfogyasztott kalcium mintegy 60%-a felszívódik, később a körülményektől függően ez 40-20%-ra csökken.





A  foszfor táplálkozás eredetű hiánya nem jellemző, szinte minden élelmiszerben megtalálható, inkább a túlfogyasztás veszélye áll fenn.

A magnéziumfogyasztás egészséges vegyes táplálkozás esetén elfogadható. Azonban vannak olyan állapotok,(szív-keringési betegségek, stressz, túlzott fizikai megterhelés) amikor a magnéziumszükséglet kétszeresére is emelkedhet.

A napi kalciumszükséglet biztosítása,  étrendünk összeállításánál nem tűnik nehéz feladatnak, hiszen a tej, tejtermékek, különösen a sajtok, olajos magvak, hüvelyesek, egyes halak jelentős kalciumtartalommal rendelkeznek. Változatos vegyes táplálkozás esetén megfeleő mennyiségben jutnak szervezetünkbe.

Ajánlott étrendminták:

1.

Reggeli :            Gyümölcsjoghurt (2 dl)             240 mg

                        Magos zsemle (2 db)                             25 mg

Tízórai :            Alma (1 db)                                              6 mg

Ebéd:               Frankfurti leves                                    160 mg

                        Kapros túrógombóc                             160 mg

Uzsonna:        Túrókrémmel töltött őszibarack            131 mg

Vacsora:            Halsaláta                                              176 mg

                        Bakonyi barna kenyér                            30 mg

                                                                                    _________

                                                                                   928 mg

2.

Reggeli:            Citromos tea

                        Füszeres márványsajtkrém                     140 mg

                        Zöldpaprika ( 10 dkg)                           14 mg

                        Bakonyi barna kenyér (10 dkg)            30 mg

Tízórai: Banán (1 db)                                      110 mg

Ebéd:               Hagyma leves tejszínnel                      138 mg

                        Grill csirke                                         10 mg

                        Párolt vegyes köret (20 dkg)

                        (kukorica, zöldborsó, sárgarépa)         53 mg

Uzsona:           Paradicsomos kefir                             180 mg

                        Szezámmagos kifli (1 db)                    15 mg

Vacsora:            Csőben sült burgonya                            160 mg

                        Fejes saláta                                         14 mg

                                                                                    _________





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!