Facebook hozzászólás
167

Kérdések és válaszok a parlagfű allergiáról

Az ÁNTSZ Aerobiológiai Hálózatának jelentése alapján a héten a parlagfű pollenkoncentrációja alacsony szintet ér el. Ez az érték azonban várhatóan emelkedni fog, hiszen a növény virágzásának csúcsidőszaka augusztus közepétől szeptember közepéig tart. Írásunkban összegyűjtöttük a parlagfű allergiával kapcsolatos fontosabb információkat, melyek hasznos segítséget nyújthatnak a következő hetekben.

Ügyeljünk az étkezésre!
Többen megfigyelhették már, hogy allergiás panaszaik – főleg allergiaszezonban – olyankor is erősödnek, amikor nincs semmilyen jel arra, hogy az allergén-koncentráció emelkedett lenne a környezetben. A panaszokat ez esetben keresztallergia is okozhatja. Ilyen esetekben a szájüregben lép fel először az allergiás válasz. Fontos ismertetőjele, hogy a szájüregben kellemetlen viszketés alakul ki, ajakduzzanat, nyelvduzzanat, garatvizenyő, hasi görcsök jelentkezhetnek, nagyon ritkán anafilaxia is előfordul. Parlagfű allergiásoknál a görögdinnye, sárgadinnye, paradicsom, uborka fogyasztása okozhat panaszokat, így amennyiben a felsorolt tüneteket észleli, tanácsos a továbbiakban a problémás ételt az étrendből mellőzni.

forrás: www.allergiakozpont.hu





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!