Facebook hozzászólás
186

Ki eszik biot?

A biofőzés nem lehet faxni, nem lehet futó kaland. Ahhoz túl drága és túl macerás, túl sok tanulást igényel.

  Két éttermet találtam, ahol időnként van nekem való. Az egyik kicsi, a másik pici. Mindkettő a város belsejében van, az egyik egy főútvonalon és nyolcan tudunk egyszerre leülni, a másik egy kis szubkultúrális negyedben található, és asztalainál, pultjánál 16-an férünk el. Hivatalosan egyik sem bioétterem, hanem biobolt melegítőkonyhával.

  Szinte mindig a korelnök vagy rangidős titulusa járna nekem, ha volna ilyen, így csak az a kicsit kellemetlen érzés marad, hogy mit is keresek én itt ebben a korosztályos buliban. Néha kifejezetten egy menzán érezném magam, ha az ehhez fűződő emlékeim nem valami egészen gusztustalan, büdös helyet idéznének fel bennem. Ez a két étterem ugyanis a környék egyetemi hallgatóságának a helye. Azért is, mert meglepő módon olcsó. Pontosabban még a diákoknak is megfizethető. Több mint különös, tekintve a fentebb írtakat, hogy ugyanis a bioétkezés bioalapanyagai drágák. Mindkét helyen nagyon ízletesen és változatosan főznek. A menüben legalább négy, de inkább ötféle étel van. Leves és friss saláta mindig. A piciben mostanában végre kiírják az ételek pontos összetevőit is, ami a vendégek igényére utal. A nagyban még faggatózni kell. A vendégkör nemcsak fiatal, hanem feltűnően karcsú is. Ez pedig vagy azt jelenti, hogy főleg eredményesen fogyókúrázók járnak ide, vagy pedig azt, hogy aki itt eszik, az karcsú marad, vagy lett. Kételyeimet tovább táplálja, hogy nemcsak a saláták fogynak szépen, hanem a sütemények is. Alkalmanként valóságos cukrászdává lényegül a hely, mindenki a gusztusos, répacukormentes, álhabos, gyümölcsös csodákat falja. Fajlagosan ezek a legdrágább készítmények. De ha ez az ebéd?

   Felmérésem tudományosságát megalapozandó legutóbb megkérdeztem asztaltársamat, egy csont-sovány fiatalembert, hogy miért eszik itt. Kissé zavartan felelte, hogy ő nem, és csak ritkán, meg egyébként mindenevő, sőt. Leginkább a zsíros, fűszeres ételeket, a nagyon cubákos húsokat kedveli. Aztán lelkifurdalása támad, és egy-egy nap ad az egészséges táplálkozásnak is. Aznap egy ilyen nap volt.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Rehabilitáció és egészségmegőrzés Hévízen

A kor előrehaladtával jelentkező mozgásszervi problémák az életminőség jelentős romlását okozhatják, különösen, ha…

7 dolog, ami télen is kiváló kerti elfoglaltság lehet

Ahogy beköszönt a tél, sokan hajlamosak elfeledkezni a kert nyújtotta lehetőségekről, pedig ilyenkor is rengeteg…
1 / 3 462

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!