Facebook hozzászólás
186

Könyvajánlatunk az újévre

Nem kapott könyvet karácsonyra? Esetleg nem találták el az ízlését? Ajánlatunkban olyan újdonságok szerepelnek, amik garantáltan felkeltik érdeklődését. Szemfényvesztők, tabukat döntögetők, állatok.

A fölöslegből pedig megírta ezt a könyvet…

Az első tétel az öttusa pályafutását kíséri végig, a második tétel a civil élet, a pihenés, a harmadik a sportmenedzseri évek, egészen Nagy Tímea és mások aranyérméig.

 

ISBN 978-963-9919-47-1

Terjedelem: 396

Kötés: kartonált

Melléklet: 12 oldal színes

Ár: 2995


 

Zelenák János

A halászlé alkímiája

Rejtelmek, trükkök, praktikák

 

Hazánk egyik legkedveltebb, legismertebb ételspecialitása, a halászlé – igazi hungarikum. A gyakran emlegetett gulyás mellett a hazánkba látogató külföldiek többsége számára is az egyik legismertebb és legvonzóbb, legszívesebben rendelt fogás. Mi, magyarok sem csak a karácsonyi ünnepekkor fogyasztjuk, hanem sokan télen-nyáron szívesen főzik. A halászlékészítés, a horgászattal együtt szinte sporttá nőtte ki magát, a halászléfőző versenyek mára sok falu, község, város nagy eseményei közé tartozik. A mester- és hobbiszakácsok helyi és országos versenyeken mérik össze évente többször is tudásukat.

A szellemes, anekdotákkal fűszerezett könyv végigvezeti az olvasót a hal beszerzésétől a tálalásig, részletesen leír minden mozzanatot, így akár teljesen kezdő szakácsok is bátran hozzákezdhetnek életük első halászléjéhez. Egy szórakoztató útikalauzhoz hasonlóan nem csak az utazás (főzés), hanem az olvasás is kellemes lehet. A recept egyszerű, és garantáltan káros adalékoktól mentes, ízletes étel készülhet, ha követjük a leírást. Bátrabb és gyakorlottabb olvasók kísérletezhetnek saját módszerekkel is, de az sem kizárt, hogy még ők is tanulhatnak új fogásokat, vagy felismerhetik, hogy eddig miért (nem) sikerült a művük.

A szerző 40 éves tapasztalatának eredményét írta le, és reméli, hogy ezáltal teljesül az az álma, hogy ez a tudás ne csak a mesterszakácsok és néhány ember féltve őrzött műhelytitka legyen, hanem bárki megtanulhassa elkészíteni ezt az ételt. Célja, hogy a jövőben a „titkosan" őrzött recept mindenkié és bárkié legyen, így sok magyar hagyománnyal együtt utódaink is megismerjék, fennmaradjon az utókor számára.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

A mechanikus férfi karórák titkai

A mechanikus órák világa varázslatos és izgalmas, különösen azok számára, akik értékelik a hagyományokat és a…

Női balerina cipők őszre – hogyan viseld őket, hogy mindig gyönyörű legyél?

Az őszi hónapok beköszöntével sokan a melegebb, zártabb lábbelik felé fordulnak, de a női balerina cipők továbbra…
1 / 631

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!