Könyvajánlatunk az újévre
Nem kapott könyvet karácsonyra? Esetleg nem találták el az ízlését? Ajánlatunkban olyan újdonságok szerepelnek, amik garantáltan felkeltik érdeklődését. Szemfényvesztők, tabukat döntögetők, állatok.
A fölöslegből pedig megírta ezt a könyvet…
Az első tétel az öttusa pályafutását kíséri végig, a második tétel a civil élet, a pihenés, a harmadik a sportmenedzseri évek, egészen Nagy Tímea és mások aranyérméig.
ISBN 978-963-9919-47-1
Terjedelem: 396
Kötés: kartonált
Melléklet: 12 oldal színes
Ár: 2995
Zelenák János
A halászlé alkímiája
Rejtelmek, trükkök, praktikák
Hazánk egyik legkedveltebb, legismertebb ételspecialitása, a halászlé – igazi hungarikum. A gyakran emlegetett gulyás mellett a hazánkba látogató külföldiek többsége számára is az egyik legismertebb és legvonzóbb, legszívesebben rendelt fogás. Mi, magyarok sem csak a karácsonyi ünnepekkor fogyasztjuk, hanem sokan télen-nyáron szívesen főzik. A halászlékészítés, a horgászattal együtt szinte sporttá nőtte ki magát, a halászléfőző versenyek mára sok falu, község, város nagy eseményei közé tartozik. A mester- és hobbiszakácsok helyi és országos versenyeken mérik össze évente többször is tudásukat.
A szellemes, anekdotákkal fűszerezett könyv végigvezeti az olvasót a hal beszerzésétől a tálalásig, részletesen leír minden mozzanatot, így akár teljesen kezdő szakácsok is bátran hozzákezdhetnek életük első halászléjéhez. Egy szórakoztató útikalauzhoz hasonlóan nem csak az utazás (főzés), hanem az olvasás is kellemes lehet. A recept egyszerű, és garantáltan káros adalékoktól mentes, ízletes étel készülhet, ha követjük a leírást. Bátrabb és gyakorlottabb olvasók kísérletezhetnek saját módszerekkel is, de az sem kizárt, hogy még ők is tanulhatnak új fogásokat, vagy felismerhetik, hogy eddig miért (nem) sikerült a művük.
A szerző 40 éves tapasztalatának eredményét írta le, és reméli, hogy ezáltal teljesül az az álma, hogy ez a tudás ne csak a mesterszakácsok és néhány ember féltve őrzött műhelytitka legyen, hanem bárki megtanulhassa elkészíteni ezt az ételt. Célja, hogy a jövőben a „titkosan" őrzött recept mindenkié és bárkié legyen, így sok magyar hagyománnyal együtt utódaink is megismerjék, fennmaradjon az utókor számára.
Hozzászólás zárolva.