Kövér akarok lenni!
A soványságban már nem – de a kövérségben még lehet valami fantázia. Rögtön első pillantásra látszik, hogy a hízás problémája kettős gyökerű. Egyrészt nagyon fontos az elfogyasztott kalóriák vehemens növelése, ugyanakkor azonban nem hagyhatjuk figyelmen kívül a testmozgás minél radikálisabb csökkentését.
Ügyeljünk a változatosságra: hétfőn disznózsír, kedden kacsazsír, szerdán libazsír stb. Ha nem bírja az ilyesmit a szervezetünk éhgyomorra, harapjunk előtte húsos szalonnát.
Ne habozzunk vizespohárnyi szilvóriumot alkalmazni reggeli étvágygerjesztőként, melynek erőssége semmiképp se csökkenjen 53 fok alá! Ha ily módon némileg magunkhoz tértünk az alvás utáni gyöngeségből, talán már lesz elég erőnk hozzáfogni a reggeli elkészítéséhez. Egy jó reggeli után képesek leszünk napról napra többet enni.
Ne gyerekeskedjünk. Ötnél kevesebb tojásból soha ne készítsük a kolbászos rántottát.
Tudjuk, hogy a mai kolbászárak mellett két szálnál több reggelire nemigen javasolható. Egy apró trükk: egészítsük ki angolszalonna-szeletekkel. Sohase hagyjuk ki reggelinkből a zsíros krémsajtot. (Vigyázat! A csomagolása hasonlít a zsírszegény sajtéhoz.) Ha nincs kéznél kolbászunk-szalonnánk, azonnal süssünk néhány lacipecsenyét, melynek zsírját lassú, kényelmes mozdulatokkal tunkoljuk, fehér kenyérrel. (A barna kenyér, pláne a teljes őrlésű, a hízni akaró számára valóságos méreg!) Szerény reggelinket okvetlenül egészítsük ki néhány franciakrémessel, túrós kaláccsal, rétessel, lekváros bélessel, melyhez lefölözetlen tejet, még inkább ugyanilyen tejből készült forró kakaót hörpinthetünk, hogy könnyebb legyen az emésztésünk.
A tízóraiig
hátralevő kevés időben ropogtassunk csipszet, kortyintgassunk kólát. SOHA ne igyunk kalóriaszegény gyümölcslevet! Az fogyaszt. SOHA ne fogyasszunk cukormentes üdítőitalt! Az is. Tízóraira semmi cécó. Kevés libatöpörtyű, virsli, májpástétom. Olykor némi csülök. Vigyázat! Minden zöldség mellőzendő! Friss, még meleg kifli ajánlott. Gyomrunkat ne terheljük túl, így többet tudunk enni ebédre. És délig már bírjuk ki éhen, mert egy hosszabb, félórás koplalás után sokkal jobban esik majd
az ebéd.
A sertéshúslevesről csak az őrültek szedik le a zsírt. Aranykarikák a la Krúdy, Latinovits? Egy frászt! Szép, vastag, összefüggő, sárgásvörös zsírréteg, mely megtartja a szedőkanalat. Az az igazi. Sok tésztát bele, erősen sárgát, házi jellegűt! A leveszöldséget persze kidobjuk. Csak felesleges helyet foglal el a gyomorban, és gyorsítja a táplálék útját a bélrendszerben. Ne együnk mindennap húslevest! Néha egy kis gulyás is kell. Kezdők olykor zöldséglevest is fogyaszthatnak, de ekkor sűrítsék disznózsíros rántással. És tegyenek bele sonkacsontot sok rajtahagyott porcogóval. A velő igen gazdag kalóriaforrás.
Hozzászólás zárolva.