Kövér akarok lenni!
A soványságban már nem – de a kövérségben még lehet valami fantázia. Rögtön első pillantásra látszik, hogy a hízás problémája kettős gyökerű. Egyrészt nagyon fontos az elfogyasztott kalóriák vehemens növelése, ugyanakkor azonban nem hagyhatjuk figyelmen kívül a testmozgás minél radikálisabb csökkentését.
Minden híreszteléssel ellentétben, nem vagyunk a húsételek elvakult hívei. A jó ebédek elengedhetetlen tartozéka a túrós csusza, de legalább hintsük meg szalonnatöpörtyűvel a szerencsétlent, miután leöntöttük pirított olvasztott vajjal, hogy valami ételformája is legyen szegénynek.
Aztán jöhet a töltött káposzta! Ne aprózzuk, a kis gombócok készítése munkaigényes, kalóriafogyasztó folyamat. Kétökölnyi darált hússal, szalonnabőrkével, az az igazi. Sokkal jobban esik utána a rántott szelet zsírban sült burgonyával. Ebédre legyen elég ennyi. Ne feledjük, számunkra a nap főétkezése: a vacsora, erre készüljünk, erre összpontosítsuk minden energiánkat. Ezért, miután elfogyasztottuk a desszertet – csoki tortát, fagylaltkelyhet, dobozka jégkrémet -, azonnal feküdjünk le. Óvakodjunk! Olykor rettenetes eseteket hallani: voltak, akik ebéd után sétálni mentek, s bizony le is adtak néhány kínkeservesen felszedett grammot. Tudod, mennyit kell ezért dolgozni? Ne feledd: sokkal egyszerűbb a tévé előtt elfogyasztani néhány palackos sört, mint száz métereket gyalogolni a sarki kocsmáig.
Az uzsonnához
nem muszáj fölkelni. Édes álmunkból ébredve helyes hamburgert, pizzát, sültburgonyát fogyasztani. Annyi házhoz küldő szolgálat működik már. És így, testben és lélekben megerősödve végre elkezdhetjük tervezni a vacsorát. A jól bevált alapszabály:
a vacsora
kalória-mennyisége mindig legalább kétszer haladja meg az egész napi étkezések összesített kalóriaértékét. És utána nyomban pizsamaosztás. De a legegyszerűbb pizsamában vacsorázni. Legeslegegyszerűbb meg le se venni a pizsamát, hanem egy erre alkalmas megbízható személlyel ágyikónkba hordatni a fogásokat.
Előételnek nyugodtan együk meg a déli maradékot. Fogyasszunk hozzá parizert és a legolcsóbb sertéshúskonzerveket, mert ezeknek köztudottan legalább a fele tiszta zsiradék. Kolbásszal, hurkával és disznósajttal töltött malac képviselheti vacsoránk főfogását. Körítésként pacalpörkölt. Kis marhatokány szintén javallott. A körítéssel kapcsolatban még megjegyzendő: mellőzendő. Csak a helyet foglalja. A pecsenyezsíros kenyér bőven megteszi. A sertéscsülök Pékné módra szinte új erőt önt a megfáradt emberbe, különösen, ha gombapaprikással fogyasztjuk. Az jó nehéz. Másik alapvető szabály, amiről sokan hajlamosak megfeledkezni: knédlit (egész rudat) csak liba- vagy kacsapecsenyéhez fogyasszunk.
Hozzászólás zárolva.